Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zapomeňte na omlazeného Pullmana! K mání je půlstoletí starý předchůdce, krasavec stojí balík

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Před pár dny jsme vás informovali o modernizaci Mercedesu-Maybach Pullman. Pokud ale v garáži chcete větší raritu, určitě vás zaujme tento krásnější, ale ještě o chlup dražší kousek.

Mercedes-Maybach Pullman je nejdelším zástupcem třídy S a doslova luxusem na kolech. Auto nezaujme jen délkou 6,5 metru, ale hlavně luxusním zhotovením interiéru. Omlazovací procedura přinesla nové barvičky kabiny, ale i přepracovanou masku či dvacetipalcová kola.

Nejnovější Pullman přijde smetánku na půl milionu euro, což je v přepočtu zhruba 12,7 milionu korun. Bavíme se přitom o autě v základní výbavě, příplatkové položky pak cenu mohou katapultovat ještě o kus výše.

Připomeňme, že nový Pullman pohání šestilitrový dvanáctiválec biturbo s výkonem 463 kW a 1000 newtonmetry točivého momentu. S takovou umí luxusní limuzína zrychlovat z klidu na stovku za 6,5 sekundy a žádá 14,6 litru na každých sto kilometrů.

Že vám ani takový klenot nestačí? Nezoufejte. Na stránkách společnosti MotorGT se totiž objevil Pullman z roku 1969. Historický krasavec prošel kompletní renovací, kterou lze doložit podrobnou fotodokumentací. Obnova se nedotkla použitých barev, auto má i nadále černý lak v kombinaci s červeným interiérem.

Po obnově není v původním stavu jen design, ale i technika. Auto pohání osmiválec s objemem 6,3 litru a výkonem 184 kW. Takřka půlstoletí starý Pullman disponuje pohonem zadních kol a jednotka v útrobách se páruje se samočinnou převodovkou. Po renovaci vůz najel jen několik jednotek kilometrů, prodávající dokonce poskytne roční záruku.

Nabízený kousek má levostranné řízení a dva páry dveří (existují i varianty se šesti dveřmi). Cestující ve dvou zadních řadách sedí proti sobě a od řidiče se mohou oddělit pomocí přepážky. Posádce je kromě koženého interiéru k dispozici i klimatizace či audio Becker s ovládáním vzadu. Celkem bylo zhotoveno 304 takových exemplářů.

A cena? Ta je vyčíslena na 895.000 dolarů, což znamená, že tento atraktivní předchůdce je ještě o kus dražší než moderní Pullman. V přepočtu totiž prodejce žádá takřka 18,5 milionu českých korun.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Avatar - mariov8
20. 3. 2018 15:03
Oprava
Opravte si tam tu manuální převodovku, vždy tam byl automat.