Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz a Smart drží v Německu nejlépe hodnotu

Ondřej Láník
Diskuze (14)
EurotaxSchwacke zkoumá situaci na německém automobilovém trhu a jedním z produktů je databáze sledování ztráty hodnoty po koupi nového vozu. Poslední výsledky říkají, že Mercedesy a Smarty obsadily první místa v šesti třídách z deseti.

Podle EurotaxSchwacke drží Mercedesy a Smarty na německém trhu velmi dobře svou hodnotu, což je jeden z významných faktorů, ovlivňujících ekonomickou náročnost vlastnictví nového automobilu. Vedle prvních míst obsadily Mercedesy také tři druhá místa v různých třídách.

Podkladem pro šetření byla dealerem předpovídaná cena, za kterou by bylo vozidlo možno zakoupit po třech letech provozu od jeho registrace v září 2004.

Mercedes-Benz SLK má v této disciplíně nejlepší výsledek z celého německého trhu, když po třech letech provozu drží až 72 % původní hodnoty. Vedoucí postavení Stuttgartské automobilky se potvrdilo od střední až po luxusní třídu, když sedany i kombi třídy C drží svou cenu lépe než srovnatelná konkurence. Ještě pozoruhodnější je postavení Mercedesu třídy S, který se již šest let vyrábí ve víceméně nezměněně podobě, ale přesto drží hodnotu lépe než jeho mladší konkurenti.

Nejmenší třída A skončila ve své třídě na druhém místě, když po třech letech by měl tento vůz mít stále ještě 63 % původní ceny. Nejmenší vozy koncernu DaimlerChrysler - Smarty - jsou cenově nejstabilnějšími mikroauty v Německu (60 % po třech letech).

Diskuze: Která značka/model má podle vás nejmenší ztrátu hodnoty na českém trhu?



komerční sdělení:

Zimní pneumatiky – LEVNĚ a na splátky BEZ navýšení

Pokud chcete ušetřit své peníze a čas, využijte nákupu zimního obutí v některém z internetových obchodů. Ceny zde dosahují velkých rozdílů oproti cenám v kamenných pneuservisech a nyní lze on-line nakoupit i na splátky bez navýšení na Pneuexpert.cz!

Ondřej Láník
Diskuze (14)