Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz S: Jak bude vypadat jeho příští generace?

Jakub Sochor
Diskuze (14)
Jak bude vypadat sedan německého původu, mezi jehož úkoly patří zaplnění mezery po zrušeném Maybachu? Pojďte si ho s námi představit.

Světová premiéra budoucí generace třídy S s označením W222/V222 proběhne 15. května letošního roku, přičemž do prodeje se dostane v září. V nabídce bude jedenáct laků karoserie, šest kombinací kůže či zadní sedadla, nastavitelná v deseti směrech. Jak ale bude vypadat karoserie vozu, který má ambice stát se nejlepším luxusním sedanem na světě? Vydejme se po stopách toho, co zatím víme a pokusme si představit možnou podobu sériového modelu.

Spekuluje se o několika karosářských variantách, mezi nimiž by se měl objevit čtyřdveřový kabriolet. Dojde-li k jeho výrobě, nabízí se jako zdroj designových řešení koncept Ocean Drive, uvedený v roce 2007 na autosalonu v Detroitu. Studie vycházející z designu sedanu S prezentuje klasicky střižené tvary, jež jsou zušlechtěny hranami. Diodová světla ve tvaru písmene C dodávají celku moderní vzhled, který je v tomto případě sklouben s konzervativními prvky, jež – v rámci identity firemního designu – zůstávají věrné tradici. Jde převážně o rozměrnou masku chladiče a plynulý, tvarově čistý a nekomplikovaný ponton.

Jakub Sochor
Diskuze (14)
18. 3. 2013 11:01
Re: my si článek doplníme :-D
Problem je, ze se BMW stale snazi vzpamatovat z Banglovin a hleda ztracenou kontinuitu. Mercedes tyhle problemy nema, nektere designy jsou povedenejsi, nektere mene, ale realne je tam kontinualni designovy vyvoj nekdy od sedesatych let.
18. 3. 2013 10:55
Re: Dokonalost Harmonie
Za vyjimku bych oznacil stavajici E-klasse, ktera vypada jak pet let stary Korejec. Nicmene to je v souladu s pravidlem, ze vzdycky ob generaci je Ecko od Mercu hnusne a ob generaci krasne. Po designove spickove W211 holt prisla nepovedena W212 stejne jako predtim seredna W210, nova generace bude opet dokonala. >:D
Avatar - sargis
18. 3. 2013 09:19
Re: my si článek doplníme :-D
Zda sa, ze to bude ako u Audiny, kedy denne LEDky preblikavaju spolu so smerovkami...neviem ako vy, ale mne to pripada dost smiesne nazivo :-)
Avatar - positivemind
18. 3. 2013 01:27
Re: my si článek doplníme :-D
Ajajaj, to vypadá na divočinu. Snad MB ví, co dělá :-) třeba aktuální 7er zestárla nepředstavitelným způsobem, S class exteriérem ani o den
Avatar - guze
17. 3. 2013 23:38
Re: Elegancia
Zrovna taková (pro mě) je dosavadní generace, když se na ní podívám, řekl bych že je to rok staré auto, to auto na mě působí hrozně pozitivně :-)