Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz třídy G odhalen na pozadí nového GLK

Aleš Dragoun
Diskuze (13)
Včera stuttgartská automobilka oficiálně odhalila modernizované SUV GLK pro letošní rok. Na jedné z fotek stál v pozadí Mercedes třídy G.

Ovšem nešlo jen o ledajaké „géčko“. Pozorné oko si mohlo všimnout, že jde o nový model pro rok 2012. Tedy, pozorné... Ono těch vnějších změn není zase až tolik. Poslední velkou vzhledovou modernizací prošla G-Klasse v roce 2008, kdy dostala aktuální masku chladiče s trojicí vodorovných chromovaných žeber. Bavíme se pouze o luxusnější sérii W463, pracovní W461 nechme protentokrát stranou.

Nyní pod předními světlomety přibyly diodové pásy pro denní svícení. A to je zvenčí prakticky vše, snad kromě zpětných zrcátek. Ta se trochu zcivilizovala a na první pohled zmenšila, ale na druhou stranu už s trochou nadsázky nevypadají, jako by pocházela z náklaďáku. Přepracována by měla být přístrojová deska, středová konzola a auto dostane i nový volant. Na fotografii je nejspíše standardní dlouhé G 500.

Ostré G 55 AMG dostane motor V8 5,5 l se dvěma turbodmychadly. Zda dojde k jeho přejmenování na G 63 AMG, zatím nevíme, ale je to více než zřejmé. Špičkou by se měla stát G 65 AMG s vidlicovým dvanáctiválcem a taktéž dvěma turby, tento motor najdeme rovněž v dalších modelech značky včetně roadsteru SL. To bude něco pro arabské šejky!

Je otázkou, zda Mercedes-Benz chtěl, aby se nové G dostalo ven dříve. Jde skutečně o omyl? Těžko, spíše o poměrně promyšlený marketingový tah. Detaily zatím známy nejsou. Nejpravděpodobnějším místem premiéry je nadcházející autosalonu v New Yorku, ve Stuttgartu nás asi nebudou déle napínat.

Aleš Dragoun
Diskuze (13)
24. 3. 2012 08:20
Re: Co to slyším,
Pamatam si skusobnu jazdu u dealera. Bolo to pred par rokmi. Predajca ma hrdo upozornoval na prepracovanu pristrojovku. A aj mi ich ukazal s komentarom: "No, nie je to mile, ze pouzili niektore diely zo Smartu?". Tak, to je fakt bez komentara.
P.S. Uz aj mafiani zistili, ze je to stara raroha a nemotorny kalfas. K tomu interier ako vo V3S. Teraz radsej pouzivaju Range a Cayenne.
Avatar - DRBNUTY
23. 3. 2012 22:00
Re: treba skúsiť jazdu
Novsie brabusy uz maju 799 koni :-O
23. 3. 2012 19:59
Re: treba skúsiť jazdu
brabus 6,3 V12 v offroadu, to snad ani neni mozne :-) Tohle zarvat na semaforech, tak se i M3 possere :-)
Avatar - DRBNUTY
23. 3. 2012 19:23
Re: treba skúsiť jazdu
Brabus uz robi V12 davno, ale je tak drahy, ze pochybujem ze sa v nom viezol, lebo si myslim, ze v ceskoslovensku sa nepredal ani jeden.
[odkaz]
23. 3. 2012 18:41
Re: :)
tak tak :yes: