Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz ve Frankfurtu: až 18 green modelů

Michal Otruba
Diskuze (3)
Německá automobilka Mercedes-Benz chce v budoucnu více sázet na ekologii. Proto chystá na autosalon ve Frankfurtu záplavu ekologických modelů. Týkat se to bude téměř všech modelových tříd.

Podle německého časopisu Auto Motor und Sport by stuttgartská automobilka mohla na Motor Show ve Frankfurtu odhalit až 18 “green“ modelů, mezi nimiž by měly figurovat zástupci dieselů, hybridních vozů, Bluetec dieselů a vozů využívajících palivové články. Hvězdou na stánku Mercedesu by měl být nový diesel Bluetec, který bude charakterizován jako “soft“ hybrid a do konce dekády by měl být na trhu.

Další ekologickou bombou by měl být model třídy C, který bude poháněn ultra účinným dieselovým agregátem, jemuž by mělo na sto kilometrů stačit méně než pět litrů paliva. Tomu odpovídají také vypouštěné emise, které budou činit méně než 130 g CO2/km, což je o 20 % méně než nyní. Uvedení na trh proběhne do roku 2011. Třídě E vybavené touto technologií by mělo na sto kilometrů stačit šest litrů paliva, emise by měly být nižší než 150 g CO2/km.

Magazín Auto Motor und Sport navíc dodává, že by měl Mercedes také představit třídy E a S, které již budou splňovat emisní normu Euro 6. Ta by měla začít platit v roce 2014. A jako poslední bonbónek stánku automobilky Mercedes bude v předpremiéře uvedena třída B o jejíž pohon se budou starat vodíkové palivové články. Příchod na trh je hlášen na rok 2010.

Mercedes hodlá také představit kompaktní model s plynovým pohonem B 200 NGT, který je zaměřen především na řidiče taxislužby, kteří nyní používají vozy s plynovým pohonem jako např. Opel Zafira.

Michal Otruba
Diskuze (3)