Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Clubman Vision Gran Turismo

Michal Fokt
Diskuze (0)
V nejnovějším vydání hry Gran Turismo od Sony se budete moci prohánět i v pořádně nasupeném malém britském kombíku.

Mini rozšiřuje dlouhý zástup značek, které využily narozeniny herního automobilového simulátoru Gran Turismo a vytvořily virtuální sporťák. U britského výrobce se rozhodli nestavět vzdušné zámky jako jiné automobilky a svou kreaci postavili na "uvěřitelném" autě, byť pochopitelně radikálně "vytuněném" - Mini Clubman.

Jak už naznačily prvotní skici, auto dostalo masivní nárazníky a prahy, vytažené blatníky, dvojité střešní křídlo, racingový přední karbonový lip a difuzor zadního nárazníku a také pár středem vyvedených koncovek výfuku. Disponuje též prodlouženými předními dveřmi a klasickými zadními dvoukřídlými dveřmi.

Přední LED světlomety jsou stylizovány jako přelepené páskou, kapota se pyšní obrovskými ventilačními otvory, i nadále však zůstává nejasný účel trubek, vyústěných v zadních bočních oknech. Jedná se o další vývod výfukových plynů? Blíže nespecifikovaný motor o výkonu 400 koní (294 kW) pohání prostřednictvím šestistupňové sekvenční převodovky všechna čtyři kola. Ve virtuálním herním prostředí zvládne stovku za 3,5 s a rozjedete ho na rychlost 290 km/h.

Michal Fokt
Diskuze (0)