Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mistrovství Evropy trucků 2012: Čeští jezdci na stupních vítězů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
V pořadí pátý podnik letošního Evropského šampionátu závodních tahačů se odehrál ve Velké Británii o víkendu 30. června a 1. července.

Závodní tahače tentokrát hostil závodní okruh Donington a jezdce potrápilo typické britské počasí. I tentokrát se na předních pozicích jednalo o souboje mezi Jochenem Hahnem, Antoniem Albacetem a jezdci českých týmů Buggyra, MKR Technology a nově i Frankie OXXO Truck Racing Team.

Vítězem sobotního pohárového závodu se téměř tradičně stal úřadující mistr Evropy Jochen Hahn a jako druhý projel cílem Antonio Albacete. O třetí místo svedli souboj čeští jezdci Adam Lacko a David Vršecký. Pro bronzovou medaili si nakonec dojel Adam Lacko s Renaultem, zatímco pilot Buggyry skončil na čtvrté pozici.

Na startu odpoledního hendikepového závodu o poloviční body si prvních osm jezdců z pohárového závodu zrcadlově vyměnilo svá místa na startu. David Vršecký startující ze čtvrté pozice se v průběhu závodu probojovával dopředu a v předposledním kole se dostal do vedení, které udržel až do cíle a získal zlato. Na druhé pozici projel cílem Francouz Dominique Lachéze na MANu a třetí skončil Jochen Hahn.

Smůlu měl v tom závodě tým MKR Technology, když hned v prvním kole Adama Lacka vyřadil Jochen Hahn, Renaultu Markuse Oestreicha odešel motor a pouze Markus Bösiger dokázal dojet do cíle a to na pátém místě.

Nedělní pohárový závod se jel na vodě a jeho vítězem se stal Antonio Albacete. Mezi španělského jezdce a třetího Jochena Hahna se na druhou pozici vklínil Markus Oestreich, kterému se podařilo ujet úřadujícímu mistrovi. Čtvrté místo v tom závodě obsadil Markus Bösiger, za ním dojel David Vršecký a šestý byl i přes hnutou zadní nápravu svého tahače Adam Lacko.

Vítězem nedělního hendikepového závodu se stal Norbert Kiss s novým tahačem MAN týmu Frankie OXXO Truck Racing Team, který v pohárovém závodě skončil osmý. Na druhé místo se nejen přes trojici tahačů týmu MKR Technology probojoval David Vršecký s Buggyrou a třetí projel v posledním nedělním závodě Markus Oestreich. Za ním byl na čtvrtém místě Jochen Hahn. Pátý skončil Antonio Albacete a šestý dojel s poškozeným tahačem Adam Lacko.

V celkovém hodnocení je po pěti závodních víkendech na první pozici Jochen Hahn s 234 body. Za ním je druhý Antonio Albacete, který má 232 bodů. Třetí místo má v současnosti se 163 body Markus Oestreich. Adam Lacko je se 148 body na čtvrté pozici. Na páté místo se posunul David Vršecký se 128 body a za ním je šestý Markus Bösiger se 120 body.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)