Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mistrovství Evropy trucků: Čeští jezdci ovládli Most

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Po téměř měsíc trvající přestávce se opět rozjel kolotoč evropského šampionátu závodních tahačů. Sedmý podnik v pořadí se jel v Mostě.

V pořadí sedmý z deseti letošních podniků seriálu Mistrovství Evropy závodních tahačů se konal na automotodromu v Mostě. Předvést se zde v tom nejlepším světle chtěly především české týmu MKR Technology a Buggyra.

Židovická stáj MKR Technology předvedla skvělou formu již během pátečních volných tréninků. V obou jízdách byl nejrychlejší Adam Lacko, který za sebou nechal i vedoucího muže evropského šampionátu Jochena Hahna.

Svůj páteční výkon zopakoval Adam Lacko i při sobotním měřeném tréninku, kdy byl opět nejrychlejší. Jochen Hahn měl druhý nejrychlejší čas a třetí byl David Vršecký s Buggyrou.

Do sobotního pohárového závodu Adam Lacko startoval z první pozice a stylem start-cíl ovládl hlavní závod dne. Na stupních vítězů jej doplnil David Vršecký, který dojel s Buggyrou na druhém místě. Třetí místo obsadil Jochen Hahn na MANu.

Odpolední handicapový závod se jel v dešti a opět se radovali Češi. Tentokrát si pro zlato na stupeň nejvyšší vystoupal David Vršecký. Stříbro získal Markus Bösiger na Renaultu MKR Technology, který se dostal před svého týmového kolegu Adama Lacka. Ten projel cílem na třetí pozici. Souboj o prvenství byl nakonec tak vyrovnaný, že všichni tři pódioví jezdci cílem projeli v půl vteřině v pořadí Vršecký, Bösiger a Lacko.

Po slavnostním vyhlášení přišla změna na třetím místě. Adam Lacko se díky penalizaci za kontakt se Španělem Albacetem odsunul na čtvrtou pozici a bronz oficiálně získal Antonio Albacete na MANu.

Nedělní měřený trénink ovládli jezdci týmu MKR Technology, kteří se svými časy seřadily za sebe v pořadí Markus Bösiger, Markus Oestreich a Adam Lacko.

V pohárovém závodě si pak tým MKR Technology splnil svůj sen. Trojice jeho jezdců ovládla celý závod stylem start-cíl. Pro zlato si dojel Markus Bösiger, stříbro získal Markus Oestreich a bronz patřil Adamu Lackovi.

Poslední nedělní handicapový závod byl nakonec jediný, kdy na stupně vítězů nevystoupal jezdec české národnosti. Fanoušci domácích týmu se ale i přesto mohli radovat, protože Chris Levett dojel s roudnickou Buggyrou druhý za Rusem Lvovem na MANu. Třetí místo obsadil Uwe Nittel na MANu.

V celkovém pořadí je po sedmém podniku šampionátu vedoucím mužem stále Jochen Hahn s 318 body. Druhý je Antonio Albacete (240 bodů) a na třetí pozici se posunul Adam Lacko s 214 body. David Vršecký je nyní s 206 body čtvrtý. Za ním jsou Markus Oestreich (202 bodů) a Markus Bösiger (186 bodů). Christopher Levett (86 bodů) je na devátém místě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)