Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Concept G4: Nový subkompakt i pro Ameriku

Michal Fokt
Diskuze (0)
Na bázi hatchbacku Mirage postaví Mitsubishi další model, jehož prototyp se představí koncem března na autosalonu v Bangkoku. Vozit se bude i do Ameriky.

Mitsubishi je nyní dost plodné, co se konceptů týče. V Ženevě byly k vidění hned dva kousky s rozhodně sexy pojmenováním – miniauto CA-MiEV a pick-up GR-HEV, předznamenávající nejspíš nové generace modelů i-MiEV a L200. U nich by ale mělo být k realitě ještě poměrně daleko, zatímco Concept G4, jenž se chystá ukázat 25. března na autosalonu v Bangkoku: Ten už by měl být spíše prototypem produkčního modelu.

Vše zatím nasvědčuje tomu, že G4 bude technicky vycházet z vloni představeného malého pětidveřového hatchbacku Mirage a pokud se ptáte, co bude dělat Mitsubishi se dvěma subkompaktními modely, pak zatím jediná dostupná skica naznačuje, že půjde o karosářskou variantu sedan, která je velmi důležitá jak na trzích v Asii, tak v Americe, kam bude mít vůz také namířeno.

Americkému vkusu bude také přizpůsobena příď s větší maskou chladiče a modifikovaným nárazníkem. K pohonu by běl sloužit výhradně čtyřválec 1,2 MIVEC o výkonu 59 kW, požitý i u Mirage, zkombinovaný s převodovkou CVT s plynule proměnným převodem. Je takřka jisté, že se tento vůz trhům Evropské unie vyhne.

Michal Fokt
Diskuze (0)