Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Mirage: První živé dojmy

Diskuze (13)
Mitsubishi volí zajímavou cestu – nástupce Coltu bude co nejjednodušší a taky co nejlehčí.

V jednoduchosti je síla – tohoto hesla se dnes mezi automobily drží málokdo, třeba Nissan Micra. Pravda, v Evropě tento recept velký úspěch nezaznamenal, ale z globálního pohledu funguje. Proto nepřekvapí, že stejnou cestu nastupuje Mitsubishi s modelem Mirage.

Typický zástupce segmentu malých aut je drobný, lehký, úsporný a jednoduchý. Takže popírá většinu trendů moderní doby, která subkompakty často žene k délce čtyř metrů. Mirage, v Evropě nástupce Coltu, měří na délku 3710 mm.

Kdo vybírá auta podle vzhledu, ten o malé Mitsubishi asi ani myšlenkou nezavadí. Pravá síla novinky se ale ukrývá jinde. Pro základní koncepci platí příměr s Nissanem Micra dokonale, interiér ale hraje vyšší ligu.

Japonci se vyhnuli tvarovým přehmatům, takže posádku neutiskuje žádný výstupek. Interiér svým strohým stylem pokukuje po větším a dražším ASX, potěší přesnost zpracování a odolnost použitých materiálů.

Kromě vynikajícího využití vnitřního prostoru překvapí i možnosti výbavy u tak jednoduchého auta. Navigace, parkovací kamera, dešťový senzor, bezklíčový vstup a startování…? Pro Mirage žádný problém, aspoň co můžeme soudit z vystaveného vozu.

Do Evropy Mirage s výběrem tříválců 1,0/52 kW a 1,2/59 kW dorazí v březnu. Jeho nasazení na vysoce konkurenční český trh, který je zvyklý na extrémně nízké ceny aut, ale zatím není jisté.

Diskuze (13)
6. 10. 2012 13:12
Re: 20 kW?
taky jsem měl raději starou verzi, ale už jsem si zvyknul
30. 9. 2012 00:18
Mirage připomíná
současnou generaci Micry, je úplně stejně bezpohlavní a nudná. Pergektní design měla předchozí Micra, z té se měli inspirovat.
Nechápu, čím chtějí prorazit. Je to auto velikosti Felicie s malým vnitřním prostorem a odpudivým designem. Cena? Předpokládám na úrovni low cost konkurence nebude, pokud je z Japonska, dovoz + clo nebude zadarmo. K tomu ještě superdrahé ND (měl jsem Mitsubishi). Super nízká spotřeba? Asi těžko. Raději vzít levnější Pandu, Sandero, kolíňata...
29. 9. 2012 23:14
Re: dizajn
jejha prepac...snad to prezijes
29. 9. 2012 22:42
Re: dizajn
ty sa hlavne nauč vyjadrovať slušne
Avatar - pelikoš
29. 9. 2012 22:42
mno
taková horší a šerednější micra...