Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi uzavřelo s dánskou vládou dohodu ohledně elektromobilu i-MiEV

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
Další zemí, s níž automobilka Mitsubishi uzavřela dohodu o popularizaci elektromobilů, je Dánsko. Příští rok by tak mohl dánský veřejný sektor používat elektromobily i-MiEV.

Japonská automobilka Mitsubishi Motors oznámila, že s dánskou vládou uzavřela memorandum o porozumění týkající se popularizace elektromobilu i-MiEV v Dánsku. Na základě dohody dánská vláda zváží rozšíření flotily svých vozidel o elektromobily i-MiEV v následujícím roce nebo po roce 2011. Mezi další případné kroky budou patřit propagační akce a rozvoj infrastruktury pro elektromobily.

Iniciátorem dohody o popularizaci elektromobilů Mitsubishi byla samotná dánská vláda, která usiluje o snížení emisí CO2 v zemi a aktivně propaguje opatření na ochranu životního prostředí. Jde o národní politiku, jejíž součástí jsou i daňové úlevy při nákupu elektromobilů.

Pro Mitsubishi nejde o první takovou smlouvu. Podobné smlouvy japonská automobilka uzavřela s několika zeměmi po celém světě. V Evropě jde ještě o Monako a Island. Ve všech případech jde o popularizaci a propagaci elektromobilů.

Elektromobily i-MiEV s Li-Ion bateriemi se zatím prodávají pouze v Japonsku a v Hong Kongu.

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
30. 6. 2010 22:33
Daně
Dánsko má snad nejvyšší daň na nákup nového auta. Je to také znát na počtu prodaných nových vozů i vzhled celého auto parku v zemi. Myslím, že snížení daní by podpořilo prodej nových, tudíž ekologičtějších aut více než pár provozovaných Mitsubishi...