Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na novou Škodu Fabia se čeká i více než 4 měsíce

Ondřej Chamilla
Diskuze (62)
Pokud si objednáte novou Škodu Fabia, pak zejména na verzi Combi můžete čekat i více než čtyři měsíce. Většina zákazníků však prý má o vůz vážný zájem, takže si počká.

Získat Škodu Fabia třetí generace není tak jednoduché. Automobilka mluví o čekacích dobách mezi šesti a osmi týdny, výjimkou však není ani čekací doba přes 4 měsíce, a to zejména u varianty Combi. S touto informací přišly Hospodářské noviny.

"U modelu Fabia je poptávka vyšší, než jsme očekávali. Tento zájem zákazníků nás pochopitelně velmi těší a snažíme se dělat maximum pro to, abychom optimalizovali výrobní procesy a dodací lhůty co nejvíce zkrátili. Zákazníky proto prosíme o trpělivost," vyjádřil se mluvčí automobilky Tomáš Kubík.

Přesné informace o čekacích dobách Škoda neposkytuje, omezila se na strohé vyjádření, že běžná dvouměsíční lhůta se může prodloužit. Nejedná se však o nic mimořádného, podobně zákazníci čekali na Octavii, jejíž prodeje v Evropě stále rostou, a není to výjimkou ani u oblíbených modelů jiných automobilek.

Podobná situace se bude pravděpodobně opakovat i s novým Superbem, kde automobilka registruje velké množství zájemců.

Ondřej Chamilla
Diskuze (62)
30. 5. 2015 11:38
Re: Daří se
Jsi snad první člověk, u kterého vidím radost z prodlouženého termínu dodání. Dělá to i VW a spíš slyším nadávky. :-) Pro výrobce je zdravá fronta důležitá, jako zákazníka mě však vždy potěší brzké dodání.
30. 5. 2015 11:33
Re: Na novou Škodu Fabia se čeká i více než 4 měsíce ??
To chceš jako říct, že musí dělat krátkých určitý minimální podíl, aby si lidé na lince mezi náročnějšími kombi odpočinuli?

Počet kombi také ovlivní, jaký objem dílů specifických pro kombi mají nasmlouvaný/ jaké mají alokované kapacity. A kombi je o něco novější, prvotní nápor zájemců se na lhůtách typicky podepíše.
Avatar - grifith
30. 5. 2015 09:18
Re: Daří se
Ale že těch výprodejů moc není, víme všichni...
30. 5. 2015 06:05
Re: Daří se
a nez to sezenou nekde ve vyprodeji >:-[]
30. 5. 2015 00:13
Re: Na novou Škodu Fabia se čeká i více než 4 měsíce ??
Pokud by na kombíku bylo stejně práce jako na HB, tak by se na kombík nečekalo 2x tolik. Stačilo by dát ny linku víc kombíků. problém ale bude v tom, že výroba kombíku je časově náročnější. A protože vím, že se dělníci při taktu 70s nenudí, tak si dovedu představit, že těch pár šroubků, příchytek, rapidek, pohybů navíc je sakra znát. A to nebudu řešit zadní boční okna, která tam někdo musí nalepit, nanést lepidlo,..