Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je bizarní Ferrari 360 Modena jako limuzína! A zájemci jsou

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Limuzína z Ferrari 360 Modena je dvaapůlkrát delší než původní sporťák. Znamená to tedy, že je i o stejnou porci dražší?

Portál eBay je plný kuriózních nabídek všeho druhu a automobily nejsou výjimkou. Vzpomeňme historické Ferrari s motorem Chevroletu, VW Brouk poháněný agregátem ze Subaru či Tatru 613, jež svého času sloužila KGB.

Nyní se na serveru objevil další zajímavý kousek. Jde o Ferrari 360 Modena, což by samo o sobě nebylo nic až tak zvláštního. Jenže někdo se italský sporťák rozhodl přestavět na limuzínu!

Původně vůz vznikl v roce 2003, k unikátní přeměně na luxusní a prostorné auto se vlastník rozhodl až letos. Podle inzerenta to není jen nejvzácnější limuzína Ferrari na světě, ale i jediná v celé Americe.

V textu dále stojí, že automobil pohání původní jednotka modelu 360 Modena, tedy osmiválec s výkonem 300 kW a točivým momentem 373 N.m. Jelikož je ale vůz dvaapůlkrát delší, na původní hodnoty v podobě zrychlení na stovku za 4,6 s a maximálky 299 km/h můžeme kvůli vyšší hmotnosti zapomenout.

V rámci přestavby byl vůz osazen pohodlným sezením, střešním oknem a velkými televizemi. Limuzína startovala na 100.000 amerických dolarech a aktuálně je nejvyšší příhoz o 400 dolarů vyšší (v přepočtu asi 2,17 milionu korun). Standardní provedení modelu se v nedávné době vydražilo několikrát za částku mezi 45 a 60 tisíci dolary. Je-li limuzína dvaapůlkrát delší, vyšplhá se o tolik i jeho cena? Zatím to vypadá, že ano, aukce končí za čtyři dny.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
15. 12. 2017 23:40
25.října
jsem si to hasil v dopoledních hodinách v LA po Sunsetu dolů do Santa Moniky a tahle stavebnice mě předjížděla. S afroameričanem za volantem.