Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupce Jeepů Compass a Patriot se představí na jaře v Ženevě

David Bureš
Diskuze (0)
Kompaktní crossovery Compass a Patriot se v Česku již neprodávají, na vybraných trzích však ještě zůstávají. V budoucnu je nahradí jediný model.

Automobilce Jeep se v poslední době nadmíru daří, na evropských trzích prodeje tohoto amerického specialisty na SUV v prvním pololetí roku rostly o 174 %. Jeep chce v úspěšném tažení pokračovat, i proto nadále počítá s konkurencí pro nadmíru oblíbený Nissan Qashqai.

Nově však v kategorii kompaktních crossoverů nabídne pouze jediný model, který nahradí obdobně velké modely Compass a Patriot. I proto se v minulosti o chystaném autě hovořilo jako o Compatriotu.

Nový model si zřejmě uchová označení Compass, podle informací britského Auto Expressu by se měl představit na ženevském autosalonu, v březnu příštího roku. Do prodeje se však patrně dostane až na začátku roku 2017.

Automobil vyplní mezeru mezi modely Renegade a Cherokee. Základem bude patrně platforma Renegadu, což naznačují testovací muly auta. Ty totiž používají panely karoserie tohoto menšího SUV. V nabídce motorů se patrně objeví 2,2litrový turbodiesel z Cherokee nebo dvoulitrový vznětový agregát z Renegadu. K dispozici by mohla být i benzinová čtrnáctistovka.

Compass a Patriot jsou posledními Jeepy, které se v rámci současného plánu na oživení modelové nabídky dočkají nástupce. Prodejní úspěchy Renegade nebo Cherokee naznačují, že je o nové modely velký zájem.

Zároveň však nový Compass není jedinou novinkou, na které americká automobilka pracuje. Její portfolio totiž v roce 2018 rozšíří velké luxusní SUV Grand Wagoneer, které bude chtít konkurovat takovým vozům jako Range Rover.

David Bureš
Diskuze (0)