Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupce Renaultu Laguna se jmenuje Talisman, ukáže se 6. července (+video)

Jan Mička
Diskuze (72)
Nástupce Renaultu Laguna se představí již příští pondělí. Ponese jméno Talisman.

Letošní rok je pro automobilku Renault ve znamení nových modelů. Chce jich představit celkem pět, přičemž pátá generace Espacu a zcela nový Kadjar už mají na Auto.cz své stálé místo, a pozornosti neunikl ani Renault Duster Oroch. O nástupci vlajkové lodi, kterou aktuálně představuje model Laguna, toho ale moc nevíme.

Nyní je stoprocentní, že se nová vlajková loď představí v pondělí 6. července v 14:30 (na českých stránkách Renaultu jej najdete o půl hodiny později) a bude se jmenovat Talisman. Před časem se spekulovalo také o názvu Atlantis, ten však z pochopitelných důvodů padá. Pokud je vám název povědomý, vězte, že se ve výrobním programu Renaultu již objevil, ale pouze pro čínský trh. V minulosti toto jméno nesl i koncept luxusního dvoudveřového kupé, které mělo pod kapotou masivní osmiválec o objemu 4,5 litru.

U hlavních proporcí karoserie žádnou „divočinu“ nečekejme, a co se týče designového stylu, ten bude stejný jako v případě Renaultu Espace a Kadjar. Talisman si odbude oficiální premiéru na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, vyrábět se bude ve francouzském závodě Douai, a na silnicích jej uvidíme před koncem letošního roku.

Jan Mička
Diskuze (72)
Avatar - Emel
30. 6. 2015 22:47
Re: TO BUDE PECKA!
To si mysleli u Hyundai taky. Biturbo je fajn, proti základním dvoulitrům asi obstojí, proti těm plnotučným ne. 1.6TDI bude okrajová záležitost u nás i v Německu, možná Holandsko...

Bez 2.0dci nemá Talisman na top 5 šanci
Avatar - Emel
30. 6. 2015 22:42
Re: TO BUDE PECKA!
Je to jeden z nejdůležitějších kousků skládačky.
30. 6. 2015 18:48
Re: TO BUDE PECKA!
Na 2.0TDI 110 a 140 bude v pohodě stačit 1.6 dCi. Spíš jde o to, jestli bude v Laguně něco jako 1.6 TDI. Myslím, že Superbů 1.6 TDI se prodá docela dost.
30. 6. 2015 18:45
Re: TO BUDE PECKA!
Podle tebe je silnější motor důkazem špičkové techniky? To by to bylo docela jednoduché.
Avatar - Emel
30. 6. 2015 15:04
Re: TO BUDE PECKA!
Špička v prodejích a špička v technice jsou prostě dvě různé věci.

Tak si vsaď proti Superbu, já do toho půjdu...