Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan chce v Evropě do roku 2016 předběhnout Toyotu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (22)
Prezident Nissan Europe Trevor Mann chce získat titul nejprodávanější asijské značky v Evropě a porazit Toyotu, která Nissan o prvenství připravila v roce 1998. Obě automobilky však budou čelit silné konkurenci ze strany Hyundaie.

Trevor Mann prozradil některé z klíčů tohoto cíle v rozhovoru pro Automotive News Europe. V něm uvedl, že cílem Nissanu je stát se do roku 2016 jedničkou mezi asijskými značkami působícími v Evropě. V loňském roce prodalo Hyundai poprvé více vozů než Nissan, protože před uvedením vozu Note v létě nepřišel během tří let žádný nový model. Přesto si automobilka udržela svůj podíl na trhu.

Nyní však přicházejí nové modely, a tak si Nissan věří. Nový Note se prodává podstatně lépe než předchozí generace, přišel Qashqai, a na příští rok se chystá řada dalších produktů, včetně nového kompaktního hatchbacku. Ten bude používat stejnou platformu CMF jako nové generace modelů Qashqai a X-Trail.

Prezident Nissan Europe očekává, že odbyt nového Qashqaie zůstane na úrovni předchůdce, který se prodával v objemu až 300.000 vozů ročně. Nová generace přitom nabídne jedinou karosářskou verzi, prodloužený sedmimístný Qashqai+2 skončil a v showroomech Nissanu jej nepřímo nahradí větší model X-Trail, vyráběný v Japonsku.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (22)
Avatar - pelikoš
9. 3. 2014 20:17
Re: Ambiciózne
nissan note rozhodně není a nebyl konkurentem golfu a leona,ale spíše fabie,ibizi,roomster, apod.nissan připravuje konkurenta golfa a to by mohl být pulsar [odkaz]
Avatar - Aladeen
9. 3. 2014 17:28
Re: Ambiciózne
Nehovorím , že nie :yes: , ale v tomto odvetví nie je Nissan veľmi populárny . A aj ja by som dal prednosť Mazde 3 a väčšina ostatných , predpokladám že by radšej investovala do Golfu , Leonu , "Korea Group" či Rapidu Spaceback .
Note na mňa pôsobí lacným dojmom čo sa dizajnu a riešenia interiéru chýba . Ja by som veľmi rád videl v ponuke Nissan nejaký Liftback/sedan , chcelo by to Primeru :-)
Avatar - pelikoš
9. 3. 2014 16:41
Re: Ambiciózne
nový note je velmi povedné auto,micra po face liftu taky ožila, juke zrovna tak.takže já to vidím velmi pozitivně :yes: :-!
Avatar - pelikoš
9. 3. 2014 16:38
Re: jinak
to jo, ale v hrubých rysech,ale právě ty detaily tvoří většinu ;-)
Avatar - Ja Prvni 123
9. 3. 2014 13:19
Re: jinak
no - to základní se z toho popravdě odhadnout dá... detaily jako tvarování světel stejně nejsou až tak podsttaný.
;-)