Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Primera získal cenu za design

Martin Šidlák
Diskuze (0)
Prestižní cenu Red Dot za design, udělovanou německým Design Zentrum Nordhein-Westfalen, si již počtvrté od roku 1993 odnesl Nissan, tentokrát za model Primera...

Prestižní cenu Red Dot za design, udělovanou německým Design Zentrum Nordhein-Westfalen, si již počtvrté od roku 1993 odnesl Nissan, tentokrát za model Primera.

Dvacet sedm členů poroty posuzovalo v kategorii "Produktový design“ 1479 výrobků z pohledu inovace, funkčnosti, ergonomie a přátelskému vztahu k životnímu prostředí.

Zvítězila sportovní, dynamická linie karoserie nové Primery, k čemuž jeden ze členů poroty řekl: "Design klasické limuzíny se s Nissanem Primera otevřel do další dimenze - od kapoty až po víko zavazadlového prostoru splývá jediná elegantní křivka. Tento design umožňuje nabídnout v interiéru ohromný prostor a komfort. Spolu s vynikající funkčností vnitřního designu je Nissan Primera na cestách navíc i naprosto zřetelně odlišitelný.

Primera vznikla pod taktovkou Stéphana Schwarze v mnichovském Nissan Design Centre. V minulých letech získal Nissan Red Dot za design modelů Micra (1993), Almera (1996) a Almera Tino (2001).

Martin Šidlák
Diskuze (0)