Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Fabia Combi: První fotografie

Ondřej Láník
Diskuze (305)
Nástupce populárního malého kombi je na světě! Extravagance Roomsteru a nové Fabie hatchback sice vzala za své, ale centimetry délky a litry zavazadlového prostoru navíc budou velmi silným argumentem, který bude věrné i nové zákazníky snadno přesvědčovat.

Nová Fabia Combi vychází z hatchbacku a až po B-sloupek využívá shodné díly. Druhý pár bočních dveří již má jiný tvar. Fabia Combi druhé generace, na rozdíl od příbuzných Roomsteru a Fabie, nerozvíjí charakteristický motiv zakončení grafiky prosklení a zůstává u konzervativního provedení karoserie kombi. Zatmavení dostává standardně A, B i C-sloupek, takže kompaktní dojem z vozu zůstává i před prodloužení zádě. Rozvor náprav se nezměnil a nepředpokládáme ani zvětšení prostoru na zadních sedadlech, vzhledem k nadprůměrnému množství místa ve svislém směru u krátké Fabie.

Ve srovnání s předchůdcem (4232 x 1646 x 1452 mm, rozvor 2462 mm) má nová Fabia Combi výše položenou spodní hranu oken a tak je celková boční prosklená plocha menší. Zadní vzhůru výklopné dveře jsou nyní kolmější, koncová světla mají velmi podobný tvar jako u krátké verze, ale na to, zda jsou shodná si musíme ještě pár týdnů počkat. O výklopných dveřích v zádi to ale jistě neplatí.

I když prodloužená záď nepůsobí příliš mohutně (díky malému třetímu oknu, zatmavení sloupků karoserie a nízkému pásu oken), bude ukrývat rekordní užitečný objem. V základním uspořádání to bude pravděpodobně více než u Roomsteru a jen o málo méně, než kolik naložíte do Octavie Tour.

Světová premiéra je směrována na autosalon do Frankfurtu nad Mohanem, v polovině září 2007.

Ondřej Láník
Diskuze (305)
Avatar - Ricardo
23. 7. 2007 21:44
Re: Reklama
Tak jsem přivolal změnu. HURÁ!!! :-)
Avatar - Ricardo
22. 7. 2007 17:14
Reklama
Tam nahoře bude hnízdit až do Frankfurtu co? Dobrá propagace "naší značky" >:-[]
21. 7. 2007 16:12
Re: Asi vás naštvu, ale to auto je škaredé
Já myslím že je pěkná...ono je to tím že nejsme zvyklí na takto výrazná auta od škody, takže pořád jen hnusné, hnusné...ale co takový peugeot 207SW??To je naprostý humus...ta fabie je vedle něj královna designu :-!
20. 7. 2007 10:21
Re: Humus
Vzpomínám si na stejné reakce před sedmi lety, kdy se představila fabia kombi..a dnes??Všem se víceméně líbí..a nejinak to bude i s novou fábií :-!
19. 7. 2007 09:56
Re: Skoda (motorizace)
Možná HTP zbytečně odsuzuješ...moje služební je z roku 2002, najeto má 155000km bez jediný poruchy...jezdil jsem s ní v Česku, Slovensku, Německu, Polsku.....ve firmě je takových "Haťapek" asi dalších 20 a nejsou s nima nejmenší problémy :-!