Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Hyundai Santa Fe: větší a sportovnější

Libor Zezulka
Diskuze (23)
Hyundai v Soulu představil novou generaci SUV Santa Fe. Je větší, sportovnější a trochu dražší než předchůdce. Evropská premiéra proběhne v Ženevě.

Hyundai Santa Fe od příchodu tucsonu trochu strádá. Zatímco kompaktní bratříček láme prodejní rekordy, Santa Fe má nejlepší léta za sebou a navíc občas naráží na značnou podobnost s menším sourozencem. Právě v těchto dnech však Hyundai představil v Soulu druhou generaci vozu, jež má vrátit velkému SUV zašlou slávu. A nutno podotknout, má k tomu všechny předpoklady.

Jak už tomu u většiny dnešních automobilových novinek bývá, i nová Santa Fe narostla do všech směrů. Na délku přibylo 150 mm, šířka se natáhla o 70 mm, výška se zvětšila o 50 mm. Vůz stojí na zcela novém podvozku s rozvorem zvětšeným na 2 700 mm, což znamená proti předchůdci nárůst o 80 mm. Uvnitř slibuje Hyundai kvalitní materiály, ale především možnost pěti i sedmimístného uspořádání.

Co se týče pohonných jednotek, na výběr zpočátku bude mezi zážehovým šestiválcem 2.7 litru o výkonu 139 kW a vznětovým motorem 2.2 litru o výkonu 112 kW s turbodmychadlem s variabilní geometrií lopatek a systémem vstřikování paliva common-rail. Hyundai předpokládá, že ročně prodá 210 000 kusů nového modelu Santa Fe, přičemž značná část z toho množství bude vyrobena a prodána v Americe. Evropská výstavní premiéra nového Santa Fe proběhne na autosalonu v Ženevě.

Libor Zezulka
Diskuze (23)
23. 11. 2005 21:18
Re: GlobalSpyDesign
Přesné :yes: