Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový polygon Nissanu v Japonsku

Dan Vořechovský
Diskuze (2)
Nissan chce testovat a testovat a ... a tak si pro jistotu v Japonsku otevřel už čtvrtý testovací okruh.

Nissan oznámil otevření nové vysokorychlostní testovací dráhy o délce 8,1 km, která japonskou automobilku stála 22 milionů eur. Předobrazem byly obdobné dráhy v Německu.

Na dráze je možné najít dlouhé pravidelné zatáčky, klesání a nejrůznější stavy vozovky, aby bylo možné testovat podvozek a pohon automobilu v podmínkách co nejbližších reálným silnicím. Vzhledem k rozmanitosti trati zde bude Nissan provádět i testy v rámci svého výzkumu. Půjde například o zkoumání chování řidiče v extrémních rychlostech (až přes 300 km/h) nebo o testování inteligentních jízdních systémů jako systém kontroly vzdálenosti nebo řízení všech kol.

Na testovacím polygonu na ostrově Hokkaido mohou vývojáři na další dráze o délce 7,2 km simulovat také různé dopravní situace, které jsou typické například pro evropské přímětské oblasti nebo okresní silnice.

Celý testovací areál se nachází ve městě Rikubetsu, “ledničce” Japonska, kde je v zimě průměrná teplota -15 °C, což poskytuje ideální podmínky i pro testy v zimních podmínkách.

Dan Vořechovský
Diskuze (2)