Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Volkswagen Golf zachycen bez maskování v Africe

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (16)
Premiéra osmé generace modelu Golf značky Volkswagen se očekává zhruba za rok, ale již nyní se mělo podařit natočit tuto novinku s minimálním maskováním při jejím testování v Africe.

Volkswagen pro druhou polovinu roku 2019 chystá nesmírně důležitou novinku, představí novou generaci svého nejprodávanějšího modelu, kompaktu Golf. Osmou generaci svého klíčového vozu výrobce nedávno poodhalil pomocí stylizovaných náčrtů.

Vedle těchto oficiálních skic ovšem existují i neoficiální zdroje odhalující podobu novinky. K nejčastějším z nich patří špionážní snímky z testování důkladně maskovaných prototypů, ale Tuned Automotive Magazine na sociální síti Facebook zveřejnil videa, která nový Volkswagen Golf představují bez výraznějšího maskování.

Videa byla údajně natočena v jižní části kontinentu Afrika a má na nich skutečně být zachycen Volkswagen Golf osmé generace, ale objevují se spekulace o tom, že se může jednat o podvrh v podobě počítačové animace.

Hatchback v červené barvě nicméně odpovídá očekávanému vzhledu, který naznačují i oficiální náčrtky s úzkými předními světlomety a tradičními masivními C sloupky karoserie. Nízká světlá výška spolu s velkými koly pak působí dojmem, že se může jednat o testování některé ze sportovních verzí nebo právě deformaci obrazu způsobenou počítačovou animací.

Volkswagen Golf osmé generace bude podle starších zpráv stát na inovované platformě MQB Evo. Ta má zajistit snížení hmotnosti zhruba o 50 kilogramů. Paleta pohonných jednotek má nabídnout benzinový tříválec 1.0 TSI nebo čtyřválec 1.5 TSI s odpojováním válců a elektrifikovaný turbodiesel 2.0 TDI.

Počítat máme i s hybridními modely, mildhybrid doplní také plug-in hybrid. Naopak elektrický e-Golf se nástupce nedočká, jeho místo zastoupí obdobně velký elektromobil I.D. Neo, který bude debutovat krátce po osmičkovém Golfu.

Už dříve automobilka přiznala, že se Golf VIII začne vyrábět na konci července 2019, a to v domovském závodě Volkswagenu ve Wolfsburgu.

Video se připravuje ...

Video: Tuned Automotive Magazine

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (16)
Avatar - BassHunter
12. 12. 2018 16:35
vzhled a motorizace
Moc jsem těch změn taky nepochytil. S tou motorizací moc nepřekvapili teda.
Avatar - JohnST
11. 12. 2018 20:59
Re: Novy Golf
Dakujem za vysvetlenie.:-) Na tych snimkach moze byt hocico. To je ako ked borci natacaju ufo. Vzdy su to len nejake machule. >:-[]
Avatar - white label
11. 12. 2018 20:42
Re: Novy Golf
Njn, kvalita videa je špičková, asi nějaký retro mobil, jako jeden z prvních s možností natáčet video.
Avatar - JohnST
11. 12. 2018 20:33
Novy Golf
To dotycny natacal na hriankovac? >:-[]
11. 12. 2018 20:09
* ste
Po 15 reklamach som to vzadch hovada spinave :no: