Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Odbyt koncernu VW Group se v lednu vrátil k růstu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (78)
Prodeje VW Group v důsledku problémů na důležitých trzích v Číně nebo Brazílii v loňském roce klesly. V lednu ale koncern zaznamenal růst.

Odbyt aut z německého koncernu Volkswagen se na začátku roku vrátil k růstu, podpořila ho zejména silná poptávka v Číně. Společnost, která se nyní potýká se skandálem kolem manipulace s měřením emisí, v lednu zvýšila prodej meziročně o 3,7 procenta na 847.000 vozů. V prosinci se přitom její prodej propadl o více než pět procent.

"Vývoj na světových trzích je na začátku roku nejednoznačný. Situace v Brazílii a Rusku zůstává napjatá, Čína v lednu přidala na tempu, zatímco vývoj v Evropě je stabilní," uvedl k výsledkům šéf koncernu Matthias Müller. Odbyt Volkswagenu v Číně v lednu vzrostl téměř o 14 procent, v Rusku však zhruba o 30 procent klesl. V Brazílii se propadl o téměř 40 procent.

Růst v lednu hlásí všechny největší značky koncernu. Vůbec nejvíce si pomohlo Porsche, 19.900 prodaných aut je o 24 procent více než před rokem. Škoda Auto v lednu prodala 91.600 vozů, což je o 5,2 procenta více než loni v lednu.

Loni zaznamenal koncern Volkswagen první celoroční pokles globálního prodeje za posledních 13 let. Odbyt skupiny, do které patří mimo jiné i česká automobilka Škoda Auto, se z předloňského rekordu 10,14 milionu vozů snížil o dvě procenta na 9,93 milionu aut.

Volkswagen loni v září přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových automobilů po celém světě instaloval software umožňující manipulovat s testy emisí oxidů dusíku. Skandál se týká rovněž 1,2 milionu vozů divize Škoda Auto.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (78)
Avatar - Hammunasakra
16. 2. 2016 00:28
Re: co te nezabije to te posilili
Vim že tě to nebere = to mi nemusíš opakovat :-)
Avatar - Hammunasakra
16. 2. 2016 00:28
Re: co te nezabije to te posilili
O Béma i ostatní hajzlíky tu samozřejmě jde ;-)

Odpovíš konečně proč ho tak bráníš? :-)

Nebo aspoň co z jeho prasáren se ti líbilo nejvíc

a) Opencard

b) tunel 1. městská

c) tunel Blanka

d) něco dalšího? :-)
Avatar - Hammunasakra
16. 2. 2016 00:26
Re: co te nezabije to te posilili
S tou 4x4 je to přesně jak ti lidi vysvětlujou v diskuzi = v tý kdes ty blbosti psal ;-)

Co bys chtěl = abych ti ty příspěvky předčítal před spanim? >:D

Chceš vědět cos tam napsal za blbosti = přečti si to :-)

Jiný řešení neni ;-)
15. 2. 2016 22:14
Re: co te nezabije to te posilili
Kecat o ničem dokola ti jde, psát k věci je těžší viď? ;-)

Takže jak je to s tou 4x4?

A já si žádnýho politika hledat nemusel, to tys ho tu vytahoval jako králíka z klobouku - boužel ve špatném čísle, tak jsi dostal upozornění že každej neumí čarovat jako ty a nemohl dělat něco x let předtím než tam byl. O nic víc nejde, tvoje snaha převést tvou zjevnou chybu na nějaké mé bránění je lichá. ;-) :no:
15. 2. 2016 22:10
Re: co te nezabije to te posilili
Takže co nám teda povíš? Čekám ;-)

O Béma jako takového tu nejde, jakej na něj máš názor je legitimní věc každého, ale pakliže si začneš vymýšlet věci které neudělal, a vytváříš lživé argumenty, shazuješ si tím právě ten svůj názor... Přitom zbytečnost.