Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel chystá 23 nových modelů do roku 2016

David Bureš
Diskuze (6)
Nové modely Opel mají zákazníky lákat i nízkou cenou.

Opel poodhalil své plány pro blízkou budoucnost. Do roku 2016 chce představit 23 nových nebo modernizovaných modelů. Také bude uvedeno 13 nových pohonných jednotek, mezi kterými nebudou chybět tři rodiny nových motorů.

„Výrobek je král a klíč k budoucímu úspěchu,“ prohlásil generální ředitel Opelu Karl-Friedrich Stracke automobilovému serveru Automotive News Europe.

Produktová ofenziva bude spojena s novou prodejní strategií. Ta bude lákat jak tradiční zákazníky značky, tak nové klienty.

Také se pozmění cenová strategie. Ceny modelů Opel se sníží, aby byly cenově dostupnější. Zároveň ale automobilka nemá konkurovat Chevroletu, který tak jako Opel patří do koncernu General Motors.

Stracke uvedl, že GM navzdory dluhové krizi v Evropě nebude snižovat investice do nových produktů. To Sergio Marchionne šéf Fiatu nedávno prohlásil, že italská automobilka sníží investice do vývoje výrobků o 500 milionů eur.

Mezi prvními novými modely Opel bude Mokka, již představené kompaktní SUV, a Adam, chystaný třídveřový minivůz, který má debutovat na podzim v Paříži. Mokka se začne prodávat koncem letošního roku, Adam k prodejcům dorazí na počátku příštího roku.

Ve spojení s Opelem se v poslední době hovoří především o jeho další chystané restrukturalizaci. Automobilka totiž v prvním čtvrtletí letošního roku zaznamenala ztrátu 256 milionů dolarů (zhruba 5,2 miliardy korun).

Opel se zaměří především na zvýšení využité kapacity svých továren, aby zlepšil efektivnost výroby. V některých závodech by se například mohly vyrábět modely Chrysleru. Řešením může být také spolupráce s francouzským koncernem PSA Peugeot Citroën, novým partnerem General Motors.

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - Uhlik
7. 10. 2012 16:20
Re: Chystat může
Oni rataju aj FL, takze im to mozno vyjde, ked zaratame aj kazdorocne modernizacie :-)
22. 9. 2012 22:14
Holá pravda
..
Poznání

..čím větší *, tím větší auto..... :-!
25. 6. 2012 00:50
Chystat může
Ono asi tak - budou v zásadě jen asi tak tři (Corsa, Adam, Mokka), ale pokud to prokombinujeme motory a výbavami... dostaneme se hódně přes deset. Možná ještě přijdou i barevné střechy nebo i bez střechy. Takže: 23! :-)
22. 6. 2012 12:52
Re: Co by tam dělaly?
No, tak ked uz chce mazda vyrabat svoje poklady vo fabrikach Fiatu, tak snad uz nie je vylucene nic :-)
Avatar - DaewooMaster
22. 6. 2012 11:07
Re: Co by tam dělaly?
A co bys chtěl, vždyť je to oboje na "CH" aneb ať žije bulvár... :-(