Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Mokka pro Moskvu a Dakar (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Opel rozšiřuje svou nabídku pro ruský trh a vedle modelů známých z evropského trhu představil i koncept, který má být poctou Moskvě.

V rámci rozšiřovaní své modelové palety pro Rusko představuje Opel na mezinárodním moskevském autosalonu modely Insignia OPC, Adam a Adam Rocks. Vedle nich zde má světovou premiéru designový koncept Opel Mokka „Moscow Edition“.

Malé SUV z Rüsselsheimu na první pohled zaujme svým exteriérem. Ten se sice od sériových provedení neodlišuje žádnými zásadními úpravami designu, ale k upoutání pozornosti mu stačí kombinace černých plastů z oranžovým lakem karoserie, který doplňuje grafika na kapotě motoru, střeše a zádi, inspirovaná mapou Moskvy.

Minimální změny se odehrály i v interiéru, kde opět vládne kombinace černé s oranžovou. Opel vyzdvihuje především čalounění sedadel Alcantarou a použití prvotřídních materiálů na dalších částech. Na obložení dveří a palubní desky nechybí motiv mapy, který je použit i na karoserii.

Vedle standardního provedení modelu Mokka a konceptu Mokka „Moscow Edition“ připomíná Opel v Moskvě i závodní speciál Mokka „Dakar“ maďarského týmu, s nímž Balázs Szalay a László Bunkoczi budou startovat na začátku roku 2015 na legendární dakarské rallye v Jižní Americe.

Tento stroj připomíná sériový model prakticky jen jménem a detaily v podobě masky chladiče a světlometů. V jeho konstrukci jsou hojně využity kompozitní materiály a k pohonu využívá 6,2-litrový vidlicový osmiválec od GM s výkonem okolo 250 kW (340 k) a točivým momentem 660 N.m ve spojení se šestistupňovou sekvenční převodovkou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - dolfi
28. 8. 2014 22:34
Pěknější je americká verze Dodge Presso...
>:D