Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel nebude vystavovat na ženevském autosalonu. Má pro to logický důvod...

David Bureš
Diskuze (14)
Ze Skupiny PSA bude na letošním ženevském autosalonu chybět vedle Opelu také luxusní značka DS. Peugeot a Citroën však zastoupeny budou.

Éra velkých evropských autosalonů se pomalu blíží ke konci, výrobci raději prezentují své novinky na vlastních akcích nebo dbají spíše na výstavy mimo Evropu. Jistou výjimkou zatím tvořil ženevský autosalon, na němž v uplynulých letech nechyběly všechny v Evropě důležité značky. Na letošním ročníku to ale bude jinak, v Palexpu bude totiž chybět Opel.

Nový člen francouzské Skupiny PSA musí šetřit, a tak škrtnutí tak nákladné položky jako prezentace na velkém autosalonu je logickou volbou, zvlášť v době, kdy lze novinky prezentovat jinak a možná i efektivněji. A pak je tu ještě jeden důvod... „Pokud není nový produkt, značka na autosalonu nebude,“ vysvětluje mluvčí PSA.

Německou automobilku totiž po loňském nabitém roce čeká letos klidnější období. V roce 2017 prezentovala hned sedm novinek, důraz kladla na novou Insignii a dvě novinky v oblasti SUV/crossoverů – Crossland X a Grandland X.

Pro letošní rok Opel chystá novou generaci užitkového modelu Combo, který vznikne ve spolupráci s novým vlastníkem. Počítá se i s dalším rozšířením nabídky verzí stávajících aut, Astra by mohla dorazit ve sportovně laděném provedení GSi, Grandland X by se zase už letos mohl dočkat avizovaného plug-in hybridního pohonu.

Opel ale není jedinou značkou PSA, která bude letos v Ženevě chybět. V Palexpu nebude vystavovat ani luxusní divize DS, naopak Peugeot a Citroën zastoupeny budou. První zřejmě představí novou 508, druhý zase Berlingo. Pro francouzský koncern to přitom není nic neobvyklého, v uplynulém roce už Peugeot a DS chyběly na frankfurtském autosalonu, podobně jako třeba Fiat, Nissan nebo Volvo. Mezi avizovanými vystavovateli na letošní ženevské autoshow mimochodem chybí rovněž Cadillac nebo Infiniti.

Letošní ročník ženevského autosalonu bude již 88. v pořadí, startuje 6. března, pro veřejnost bude výstaviště otevřeno od 8. do 18. března. K vidění by tam měly být takové novinky jako Audi A6, McLaren Senna, Mercedes-Benz A nebo Ford Focus.

David Bureš
Diskuze (14)
19. 1. 2018 08:12
Re: Opel
hold mali sme vo firme Astry motor 1,8 16v...125ks....7 rokov ziadny problem,,,,a Dva Peugeoty 307 1,6...ktore boli stale v servise..... :no: :'-(
19. 1. 2018 01:48
Re: Opel
Koukám tady každý zatracuje PSA, ale jaký TOP motor měl například Opel za posledních pár let? Motory od Fiatu a Isuzu? Fiat nikdo nezmiňuje, ale některé modely Oplu jsou technicky s Fiatem jedna kopa, a to je cajk?. 1.7cdti propálené písty po 60tkm? Převodovky M32 co kolabujou po 150tkm? 1.4 turbo co vydrží 60tkm? Vím každá automobilka má svoje, ale co si budem povídat, pokud budou packy a ovladače to poslední, sem radši že Opel žije než aby ho zrušili death line. No a pokud vím tak vznětové motory v základu požívá od PSA i Ford.
Avatar - Aoyagi
18. 1. 2018 08:40
Re: Hm...
Nová insignie se mi líbí (asi jako poslední Opel), do Adama si rád sednu, na nějaké OPC vozítko je také radost pohledět...
Avatar - 3_diamanty
17. 1. 2018 21:16
Re: Hm...
pri opli o nic neprides... nemaju nic nove moc... a nova insignia aj tak nic moc.... fotky bomba ale v reale je to nudnejsia rozplacnuta knedla ako nejake to bezne superbecko ....
Avatar - 3_diamanty
17. 1. 2018 21:00
nic prekvapujuce
nejaky ten piatok autosalony uz proste netiahnu.... casy ked automobilove novinky si ludia pozreli jedine na autosalonoch su davno fuc.. lenze dnes je najnovsich aut cela pr.del uz vsade na ociach mimo autosalonov ( a to ani nespominam internet ) takze da sa ocakavat ze za par rokov budu autosalony uz len prezitok.. asi ako kina ... gramofony... a pod... navyse v tychto "uzasnych" casoch biznisu a penazi ake tu dnes mame je vystavovanie aut pre automobilky uz len dalsie zbytocne minanie prachov a casu ( smutne ale je to tak .... prachy nepustia )... takze ked si to tak zratame jedno s druhym ... vela casu autosalonom uz fakt neostava