Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Velký Opel přijde, Senator dostane nástupce

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
Nářky těch, kdo volají po velkých Opelech, budou v budoucnu vyslyšeny. Blesk chystá další model nad Insignií.

V nedávném rozhovoru pro list Der Tagesspiegel tuto informaci potvrdil současný výkonný ředitel rüsselsheimské automobilky Karl-Friedrich Stracke. Potřebujeme auto nad Insignií a pracujeme na něm, řekl Stracke. Bude se jednat buď o hybrid, nebo o elektromobil poháněný palivovými články. Počítá se s koncernovou platformou Epsilon II jako základem.

V současnosti se jedná o tom, zda by mělo jít o velký crossover, sportovní pětidveřový hatchback ve stylu studie Flextreme GT-E nebo o sedan. Přáli byste si reinkarnaci jména Senator či dokonce Diplomat, jako mnozí Němci? Stracke se dále zmínil o možném ideovém nástupci kupé Manta a návratu sportovního GT, což vítají i skalní fanoušci značky. Na otevřený roadster zapomeňte, kupé v retrodesignu klasiky z konce 60. let je určitě vhodnější alternativou.

Opel, který nakonec zůstal pod křídly GM, zbrojí. A to i přesto, že Evropu v současnosti sužují problémy eurozóny, které se samozřejmě dotýkají i automobilového průmyslu. Novinky s bleskem ve znaku se totiž pohrnou i v opačných segmentech. Na příští rok se chystá mini s pracovním názvem Junior. Produkční verze elektrické bubliny RAKe se začne prodávat nejspíše do tří let.

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
Avatar - EricCartman
9. 11. 2011 17:08
Re: SPQR
S tím Mercedesem mě to napadlo hned, když jsem viděl tu malou fotku na hlavní stránce. Nutno podotknout, že je to velmi nepovedená napodobenina masky SLSka >:D Ostatně velmi nepovedené je designově celé auto. Škoda, třeba Insignia vypadá výborně.
Avatar - Pekelná Micinka
9. 11. 2011 12:26
SPQR
Mno, je to taková všehochuť, výsledek je spíš průměrný a ani to nepůsobí nijak nadčasově. Celkově zklamání a nemůžu to neříct - ta huba prostě je Mercedes.
Avatar - gld
9. 11. 2011 09:54
Senator
To sú dobré správy, len mám trochu obavy o pohon a karosériu plánovanej novinky. Dúfal som skôr v klasický sedan zo spaľovacím motorom. Môže mať aj elektromotor, ale ako alternatívu, nie jedinú možnosť. A komentáre ohľadom 5 metrového hatchbacku...sakra, to už všetci zabudli na "úspech" modelu Signum? 8-s
Avatar - Stefič
9. 11. 2011 08:25
Re: MPV
produkovat dvě různá auta ve stejném segmentu by nemělo moc logiku ;-)
9. 11. 2011 08:13
MPV
ja by som si pod veľkým oplom vedel predstavit aj MPV nad Zafirou. Napríklad to, čo GM predáva v Číne ako Buick, vyzerá ako veľmi nafúknutá Meriva :-) [odkaz]