Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opely Combo a Vivaro vítězi arktického testu

Michal Fokt
Diskuze (0)
Užitkové automobily Opel Combo a Vivaro se staly vítězi velkého srovnávacího testu, uskutečněného ve Finsku.

Užitkové automobily Opel Combo a Vivaro se staly vítězi velkého srovnávacího testu, uskutečněného ve Finsku.

Krom ocenění Evropský van roku a řady národních ocenění si může Opel Vivaro připsat i vítězství ve velkém srovnávacím testu (Arctic Van Test), který se konal v arktických podmínkách Finska. To jej výrazně odlišuje od ostatních obdobných zkoušek, neboť v době jeho konání této akce panovaly teploty i kolem -20 stupňů Celsia. Organizátorem testu byl tamní magazín „Auto, Tekniika ja Kuljetus“ (Automobily, technika a doprava), jehož redaktoři jsou zároveň členy odborných porot soutěží „Truck of the Year“, „Bus of the Year“ a „Van of the Year“.

Testovací vozy obtěžkány 600 kg vážícím nákladem absolvovaly mimo jiné 1500 km dlouhou cestu po dálnicích městech i regionálních silnicích. Vivaro bylo vyzdvihováno zejména díky nízké spotřebě a prostornosti kabiny, a zvítězilo s mírným náskokem před svým sourozencem Renaultem Trafic, další tři místa obsadila konkurence se svými modely do 3,5 tuny celkové hmotnosti.

Model Combo se taktéž stal vítězem své kategorie vozidel s celkovou hmotností do 2 tun.

Modelová škála Opel Vivaro se výrazně rozroste počátkem léta, kdy bude na trh uvedena verze Vivaro Tour, určená pro přepravu až devíti pasažérů, a přijde také dodávka s dlouhým rozvorem.

Michal Fokt
Diskuze (0)