Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Valoušek vyráží za obhajobou loňského mistrovského titulu v Peugeotu

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
Valoušek a Delimax Team přesedají z Fabií na Peugeoty 207.

Úřadující mistři ČR vyrazí za obhajobou českého titulu za volantem speciálu Peugeot 207 S2000 Evolution 2011 z dílen Peugeot Sport. Nový tým se poprvé představí na Valašské rally 25.-26. března a pokračovat bude v celém sedmidílném seriálu českého rally mistrovství.

Zda se během sezony podívají i do zahraničí nebo snad i do soutěží ze seriálu IRC zatím není jasné, prioritou je sedm tuzemských startů a koruna českého mistra v barvách Peugeot Delimax Total Teamu.

O provoz zbrusu nového speciálu Peugeot 207 S2000 Evolution 2011 se bude starat belgická stáj Kronos, která v minulosti připravovala techniku například pro týmy IRC Anglie či Belgie i pro jiné významné mezinárodní projekty motoristického sportu. Samozřejmostí je i tovární podpora jak automobilky, tak Michelinu, takže Pavel by měl mít v ruce ty nejlepší zbraně. A bude je potřebovat, protože letos se na domácí šampionát chystá i Škodovka s pilotem Janem Kopeckým. To je patrně důvod, proč se Valoušek letos nedohodl s továrním mladoboleslavským týmem, resp. tým s Pavlem Valouškem.

Projekt Peugeot Delimax Total Team se ztotožňuje se snahou značky Peugeot posílit svoji pozici na českém trhu a podpořit image značky a její modelové řady, zejména pak nejprodávanějšího modelu Peugeot v ČR – 207. Záměrem Delimaxu je provozovat rally tým schopný bojovat o vítězství v českém šampionátu. Obě společnosti se zatím dohodly na jednoleté smlouvě s tím, že společným cílem je prodloužení spolupráce i na další sezony.

Generální ředitel společnosti Peugeot Česká republika Yann Carnoy pověřil vedením projektu marketingového ředitele Davida Gendry. Aktivity Delimaxu řídí generální ředitel společnosti Jan Vrba.

„Projekt Peugeot Delimax Total Team je v souladu s ambicemi a sportovní historií Peugeotu – značky, která v rally vždy působila a vyhrávala a která je s motoristickým sportem neodmyslitelně spojena. Víme, že posádka Pavel Valoušek – Zdeněk Hrůza i vůz Peugeot 207 S2000 si získají přízeň a podporu celé naší koncesionářské sítě i zaměstnanců naší filiálky,“prohlásil Yann Carnoy.

„Na českou rally scénu jsme prostřednictvím týmu s plnohodnotnou tovární podporou chtěli vstoupit už v minulosti. Pravý čas nastal ale až teď, kdy jsme v Delimaxu získali silného a odhodlaného partnera ale hlavně špičkovou posádku. Pavel se Zdeňkem budou mít k dispozici speciál Peugeot 207 S2000 odpovídající nejnovější specifikaci a veškeré know-how specialistů naší sportovní divize Peugeot Sport i společnosti Kronos. To jsou zbraně, se kterými bychom mohli pro Peugeot vybojovat český rally titul,“ komentuje vznik týmu David Gendry ze společnosti Peugeot Česká republika.

„Jsem rád, že Peugeot s Delimaxem nám věří a dali nám k dispozici zbraň kalibru Peugeot 207 S2000 a to v nejnovější specifikaci Peugeot Sport. Věřím, že naše pokračování v českém šampionátu a navíc s takovým autem, potěší i fanoušky a ještě více zvýší atraktivitu celého mistrovství. Peugeot 207 už jsem měl možnost řídit před třemi lety na Barum Rally a nadchla mě jeho ovladatelnost. Pokud budeme i na trati rychlí tak, jak rychle se narodil náš tým, můžeme vážně myslet na obhajobu titulu, i když konkurence je letos velmi silná,“ hodnotí svou novou závodní příležitost Pavel Valoušek.

Ještě několik technických specifikací speciálu Peugeot 207 S2000 Evolution 2011 na závěr: nejvyšší výkon dvoulitového benzinového agregátu je 220 kW při 8.500 min-1, točivý moment vrcholí při stejných otáčkách na hodnotě 260 Nm. Převodovka je šestirychlostní se sekvenčním ovládáním, poháněna jsou všechna čtyři kola. Brzdy jsou od Bremba a mají 4 pístky na všech kolech, vpředu pak kotouče o průměru 355 mm (na šotolině 295 mm), vzadu vždy 295 mm. Ráfky jsou hliníkové osmnáctipalcové pro asfalt a patnáctipalcové na šotolinu, řízení je přímé s hydraulickým posilovačem. Minimální hmotnost vozu je tradičních 1200 kilogramů.

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
Avatar - Nerez
19. 3. 2011 13:44
Krása
Krásná mašina, doufám, že se bude dařit :yes: :yes: :yes: