Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pick-up Mitsubishi L200 bude mít evropskou premiéru v Ženevě

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)
Mitsubishi L200 páté generace dostane zbrusu nový celohliníkový turbodiesel 2.4l o výkonu až 133 kW. Vůz bude mít svou evropskou premiéru příští měsíc v Ženevě.

Předchozí generace terénního pick-upu Mitsubishi L200 byla úspěšná, za devět let na trhu se jí prodalo 1,3 milionu kusů a nyní přichází nástupce. Tento lehký užitkový vůz je pro značku strategickým modelem, není tedy divu, že si dala automobilka na novince záležet.

Pro Evropu bude pod kapotou výhradně celohliníkový čtyřválcový turbodiesel 4N15 o objemu 2.4 litru a výkonu 113 až 133 kW. Točivý moment přitom činí 380 až 430 N.m, což se hodí při tahání těžkých přívěs či v terénu. Motory jsou spojeny s novou šestistupňovou manuální převodovkou, která pomáhá snížit emise vozu o 17% oproti předchůdci na 169 g/km. Nebude chybět ani automat s řazením tlačítky pod volantem.

Vůz se změnil i vzhledově, nově nabízí diody pro denní svícení a má koeficient aerodynamického odporu vzduchu 0,42 Cd. Automobilka dále slibuje nižší hlučnost motoru, aby byla zajištěna možnost konverzace předních a zadních cestujících i na dálnici či v terénu. Omezeny by rovněž měly být vibrace od zadních listových pružin. Torzní tuhost karoserie je pak posílena o 7%.

Nová je také výbava vozu, přičemž nechybí xenonové světlomety, stabilizace nejen pro vůz, ale i pro tažený přívěs, volitelný systém pohonu všech čtyř kol, tempomat, dvouzónová automatická klimatizace, zadní parkovací kamera, kolenní airbag řidiče a další.

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)
Avatar - tomtoylc
19. 2. 2015 16:02
Re: Čínska napodobenina L200
takže volba padá na HIlux :-)
Avatar - chup44
17. 2. 2015 23:13
Čínska napodobenina L200
Ako nech sa dizajnéri nehnevajú ale vyzerá to ako čínska replika predchádzajúcej L200, ktorú mimochodom máme [odkaz] ... Interiér sa tiež o moc nezmenil, v kvalitnejšie materiály neverím. Áno, je to pracovné auto a nemôžeme od toho čakať nejaké dizajnové výstrelky... Aspoň je tam ten palubák medzi budíkmi. A čo sa týka elektronického voliča redukcie, to je taktiež sklamanie, radšej by som tam klasickú páku.