Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je Porsche, které určitě nikdo jiný mít nebude. Na testovací mule se učili mechanici

Martin Tolar
Diskuze (0)
Když do výroby mířilo první Porsche 356, postavila automobilka také testovací mulu bez karoserie, na které se měli zaučit mechanici. A právě ta je aktuálně na prodej.

Technicky jde o prakticky kompletní model 356A, který používali mechanici – ti se mohli na této testovací mule naučit veškeré potřebné servisní úkony.

Plně funkční šasi má pouze odpružení s jinými ložisky na pravé a levé straně. Technici si tak mohli vyzkoušet fungování starších i novějších modelů Porsche. Unikátní nádrž na 15 litrů paliva byla ručně vyrobena pro Carreru. Poté, co zkušební kousek skončil svou kariéru u dealera Hoffman Motor's, zamířil do amerického ředitelství Porsche v New Jersey. Tam byl využíván až do uvedení modelu 356B, poté vystřídal pár skladů a garáží, aby skončil v Bostonu.

Americký klub Porsche jej tam objevil v roce 1976. Nakonec si jej pořídil jistý Bill Jones, muž, který v roce 1959 pracoval jako mechanik právě u Hoffmana a na této mule se opravdu učil. Na veřejnosti se částečně zrenovované šasi objevilo v roce 1986, kdy bylo vystaveno na Dallas-Ford Worth Porsche Parade. O rok později se auto ukázalo na Porsche Panorama, ale stále bylo v soukromé sbírce.

Nyní míří tento kousek do aukce u RM Sotheby's. Dražit se bude už 27. října a vy si tak můžete nadělit opravdu netradiční kousek k oslavě 70 let slavné automobilky.

Foto: Tyler Breedwell, RM Sotheby's

Martin Tolar
Diskuze (0)