Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 911 Carrera GTS Rennsport Reunion: Jen pro Severní Ameriku

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Porsche Exclusive nabídne Američanům a Kanaďanům pětadvacetikusovou limitovanou sérii devětsetjedenáctky GTS.

Jak už název napovídá, 911 GTS Rennsport Reunion se představila při 5. ročníku stejnojmenné akce na okruhu Laguna Seca v Monterey, který paradoxně nese sponzorský název Mazda Raceway. Rennsport Reunion je ale svátkem historických i současných vozů z Zuffenhausenu. Za vznikem speciální GTS na oslavu pětiletého výročí podniku stojí firemní divize Exclusive.

Limitovaná devětsetjedenáctka dostala speciální šedou barvu Fashion, kterou doplňují dekorativní černé pruhy s rudým orámováním po celém autě včetně boků. Dvacetipalcová pětipaprsková kola Sport Classic v lesklé černi mají lemování v laku karoserie. Tmavě se blyští i spodní část zrcátek a rámečky adaptivních předních diod s funkcí PDLS Plus.

Nahlédněme také do interiéru. Palubní deska je částečně karbonová, stejně jako dveřní prahy. Automobilka se zmiňuje o obšití karmínově červenou nití na volantu, dveřních výplních, přístrojovce, kobercích i logu GTS na opěrkách hlavy. Rudou najdeme rovněž na tachometru a bezpečnostních pásech. Středový úložný prostor zdobí emblém Rennsport Reunion V. Také klíčky k vozům i jejich kožené obaly kombinují barvy vnějšku i kokpitu.

Carrera GTS se ještě nepředstavila v modernizované podobě. To znamená, že vzadu najdeme stále plochý šestiválec 3,8 l/320 kW spojený s manuální převodovkou. Z klidu na 96 km/h zrychlí během 4,2 s a jede 305 km/h.

Nikde jinde než za oceánem koupit nepůjde. Američané si ji bez dalších poplatků mohou hned pořídit za 148.335 dolarů, tedy 3,6 milionu korun. Za ty peníze dostanou také plně nastavitelné sportovní sedačky, podvozek PASM, audio od Bose a zadní parkovací asistent.

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Avatar - TeeJay
28. 9. 2015 16:50
Proužky
Ty proužky prostě k poršákům nějak sedí. :yes: