Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche bude vyrábět své vozy Boxster v továrně VW

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
Německé automobilky Porsche a Volkswagen, jejichž spojení bylo v loňském roce odloženo, pokračují v posilování své spolupráce.

Porsche bude od podzimu vyrábět své sportovní vozy Boxster také v továrně Volkswagenu v Osnabrücku. Informovala o tom dnes agentura DPA. Později by se v Osnabrücku měla vyrábět rovněž nová verze modelu Porsche Cayman.

Automobilka Porsche loni zvýšila prodej o 22 procent na rekordních 118.867 vozů. S růstem počítá také v letošním roce, a to především díky nové generaci vozů 911. Do roku 2018 chce firma zvýšit prodej na 200.000 vozů ročně.

Porsche se mělo loni stát desátou značkou koncernu Volkswagen. Spojení podniků však bylo odloženo kvůli nevyřešeným právním otázkám a vyšetřování bývalých nejvyšších manažerů Porsche. Německý časopis Der Spiegel v lednu uvedl, že Volkswagen by mohl kompletně převzít Porsche v letošním roce. Volkswagen již v Porsche vlastní podíl 49,9 procenta. Koncern, jehož součástí je Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
16. 3. 2012 09:10
Ono to tak dopadnout muselo
Nevim nevim, ale od modelu 996 uz Porsche neni, co byvalo.
Cela ta doba katovani kostu a neuveritelnych experimentu se snizovanim kvality a testovanim, co zakaznik jeste vydrzi... to samozrejme muselo prinest sve ovoce.Firma vlivem konkurence malem zkrachovala a tim, ze jeji financni krach odvratily Boxster a Cayenne a ted Panamera a Cayman ji rozhodne nedelalo nejmensi pravo pokusit se prevzit Volkswagen, ktery je synonymem komercniho uspechu. Kdyby top manageri Porsche meli kousek soudnosti, mohli byt samostatni jako BMW. Jelikoz spadli asi z visne, bude Porsche jen dalsi znacek v koncernove vitrine...co se stane s techniky a vyvojari, jestli budou mit prilezitost dal vypiplavat 911ku anebo je odstavi a nahradi je nejakymi montery platforem.. to je podle me dost ve hvezdach. VW uz ma Audi, Lambo a Bugatti... takze casem ocekavam, ze v nove 911ce bude silna snaha sdilet techniku jakou uz ma VW hotovou. Porsche tim podle me definitivne konci jako luxusni ikona, odted to bude spotrebni a konzumni auto pro obycejne lidi a dalsi dojna krava ve staji VW :no: :no: :no:
Avatar - Hammunasakra
15. 3. 2012 20:13
Re: dost zle...
:yes: :-)
15. 3. 2012 19:41
Re: dost zle...
Ano, komu závod patří je úplně šuma fuk. Je to pořád v Německu a Porsche tam může mít na klíčových pozicích své lidi. Spíš mne zajímá, jak to bude s převzetím vozu, jestli budou i v Osnabrücku nabízet gurmánský zážitek spojený s prohlídkou kompletace vozu. :-)
Avatar - kari.laz
15. 3. 2012 16:31
Re: dost zle...
potrefená husa se vždycky ozve. ;-)
Avatar - donPedro
15. 3. 2012 15:28
Re: dost zle...
Nu a što takoje Cayene tovaryšč? Kolko ludi a gde zivi?