Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayenne Coupé dostalo zelenou a zamíří do sériové výroby

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)
Porsche Cayenne se má ve své aktuální generaci dočkat dlouho očekávaného provedení s atraktivní splývavou linií střechy a vyloučen údajně není ani podobný postup u modelu Macan.

Porsche Cayenne je v současnosti na trhu ve své třetí generaci, jejíž premiéra se odehrála koncem léta loňského roku. Nedlouho po ní se začalo spekulovat o možném příchodu odvozeného kupé a podle neoficiálních zpráv má v letošním roce padnout rozhodnutí, které takový vůz smete ze stolu nebo jej naopak pošle do sériové výroby.

Podle informací, získaných a zveřejněných britským magazínem Autocar, mělo již toto rozhodnutí proběhnout a Oliver Blume, předseda představenstva Porsche, měl schválit Cayenne Coupé pro sériovou výrobu.

Nové kupé má přímo vycházet ze současné třetí generace modelu Cayenne, s nímž má sdílet, platformu, pohonné jednotky i poměrně velkou část karoserie. Novinka se má od současného SUV odlišit dynamičtějším provedením předního nárazníku a samozřejmě řešením karoserie od B sloupku směrem dozadu, kde se řešení plynule klesající střechy i boků a zasklení přiblíží současnému designu modelu Panamera.

Porsche Cayenne Coupé si má zachovat pětidveřové uspořádání karoserie, s nímž se stane přímým konkurentem především pro BMW X6 a Mercedes-Benz GLE Coupé. Pod kapotou má mít tento model s ohledem na své dynamičtější zaměření stejnou techniku jako Cayenne S a Cayenne Turbo, což znamená přeplňovaný šestiválec o výkonu 324 kW (440 k) nebo osmiválec s výkonem 404 kW (550 k) a vyloučeno není ani výkonnější provedení.

Premiéra modelu Cayenne Coupé se může údajně uskutečnit koncem letošního nebo začátkem příštího roku a prodej se má na evropském trhu rozběhnout ve čtvrtém čtvrtletí roku 2019. V souvislosti s příchodem tohoto modelu se pak začínají objevovat informace i o podobně řešeném derivátu SUV Macan. Ten se má stát přímým konkurentem pro BMW X4 a Mercedes-Benz GLC Coupé.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)
Avatar - white label
16. 6. 2018 00:05
Re: Kupé?
Předpokládám, že ano... ;-)
Avatar - speedfred
16. 6. 2018 00:02
Re: Kupé?
to už bude asi nejaký (pravdepodobne) hodne pohľadný konkurent 8er,či S-kupé
Avatar - white label
15. 6. 2018 23:46
Re: Kupé?
Souhlas, taky SUV kupé (SAC) nemusím a tohle je designově určitě povedenější, než známé "pokusy" od BMW/MB.
Ale zvědavý jsem hlavně na Panameru kupé (s jedním párem dveří).
Avatar - speedfred
15. 6. 2018 23:42
Re: Kupé?
SUV kupé moc nemusím,ale tento kúsok ozaj vypadá k svetu. Vlastne skoro ako všetky Poršä.
A henten tam má ešte nejaký ocásek (ťažné).
Avatar - white label
15. 6. 2018 23:31
Re: Kupé?
Takhle nějak se to dalo čekat a nedopadlo to (na poměry "SUV kupé) zle.