Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche už zná důvody požárů 911 GT3(?)

Michal Fokt
Diskuze (39)
U Porsche už (prý) vědí, co stojí za několika požáry sportovních verzí 911 GT3 a v současnosti testují, zda provedená opatření budou účinná.

Noční můrou každé automobilky je, když se v samých začátcích prodeje prestižního modelu objeví závada, kterou neodhalilo ani intenzivní několikaměsíční testování v těch nejextrémnějších podmínkách. A právě to se teď stalo u Porsche, jehož atmosférický topmodel 911 GT3 několika (ne)šťastným prvním majitelům shořel.

Porsche tedy zastavilo dodávky dalších aut zákazníkům a 785 stávajících majitelů bylo vyrozuměno, aby s těmito auty vůbec nevyjížděli, prostě ostuda jako hrom. Navíc ještě minulý týden se ven dostala zákulisní informace, že se řešení problému nedaří a že obnovení dodávek auta možná nabere několikaměsíční zpoždění.

A právě tato zvěst patrně vyburcovala stuttgartské PR oddělení k reakci. Sám šéf Porsche Matthias Müller na páteční tiskové konferenci oznámil, že inženýři už zjistili příčinu požárů a nyní testují možná řešení problémů. Podezřelé je na tom fakt, že Müller odmítl přesně specifikovat závadu s tím, že bude oznámena, až bude nalezen způsob jejího odstranění(???). Dále dodal, že technické řešení bude zveřejněno "brzy" a nejprve budou informováni zákazníci.

To nezní úplně přesvědčivě, nemyslíte? Jestli nakonec nebudou mít pravdu ti zlí jazykové z minulého týdne a nalezení nebo třeba i řešení problému není tak snadné, jak se nám automobilka snaží namluvit, byť je vcelku samozřejmé, že problém nakonec objeven a odstraněn bude. Proč by jinak Porsche takhle mlžilo?

Michal Fokt
Diskuze (39)
Avatar - Sysoj Psojič
20. 3. 2014 01:22
Re: podle me je problem do uchladit
Jestli by nebylo lepší, kdyby se tu vyjadřovali pouze majitelé GT-R a 911 :-)
Pak by totiž diskuze prostá neznalých teoretiků mohla někam dospět. Osobně mi 911kaři na okruhu zavazí a pokud si užívají aury té superznačky, tak ať tak blbě při uhýbáni nehledí :-!
Datsun je předjel a to je vše. Proč ten tolikrát prověšený xicht (a to vše po modifikaci a bez plamenů), když jim to před cílovkou do kopce v Brně dám? Máte přece Porsche, nemusíte být rychlí >:D
19. 3. 2014 01:00
Re: podle me je problem do uchladit
[odkaz] >:D
19. 3. 2014 00:59
Re: podle me je problem do uchladit
[odkaz] :-)
19. 3. 2014 00:58
hodne bulvarni clanek
- psany zakem osme tridy ;) Jsem v USA a tu reakci Porsche velmi chvali jako neobvyklou. Horeli "jenom" 2 auta a oni zastavi celou produkci a ted jdou vsem zbyvajicim vlastnikum menit cely motor.
19. 3. 2014 00:52
Re: podle me je problem do uchladit
ty o tom gtr asi vubec nic nevis, protoze kdyby si jen trochu probehnul fora vlastniku techto aut, tak by si zjistil ze jsou sklamani kvalitou. Motory a prevodovka po 10tisic km konci, v zime se prehriva 4x4, auto nesmi na okruh protoze jinac straci garanci atd....