Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Potvrzeno: Škoda Auto přiveze do Paříže i tři Fabie Combi

Ondřej Chamilla
Diskuze (21)
Do pavilonu 4 pařížského autosalonu přiveze Škodovka vedle klasické Fabie III rovněž dosud neodhalenou verzi Combi. Ve Francii tak proběhne světová premiéra tohoto modelu.

Na pařížském autosalonu bude na stánku Škody o rozloze 1625 m2 k vidění vedle třetí generace Fabie také varianta Combi, a to hned ve třech exemplářích. Přitom údajně existoval scénář, že by se kombi na místě neukázalo, tak jako tomu bylo v případě faceliftovaného Superbu Combi. V Šanghaji v dubnu 2013 totiž byl Superb Combi připraven v zákulisí, návštěvníci jej však nakonec neviděli. Tohle se letos opakovat nebude...

V době, kdy se pařížský stánek zpřístupní veřejnosti, bude vedle zmíněných tří kombíků k vidění také šest různých Fabií hatchback, stejně jako Rapid Spaceback Monte Carlo, Yeti Monte Carlo, Citigo Monte Carlo, Octavia Scout a Superb Laurin&Klement.

Dosud neviděná Fabia Combi bude mít premiéru právě v Paříži. Veřejné dny jsou přitom od 4. do 19. října. Klasická Fabia III pak před svou výstavní premiérou vyrukovala s dalšími čísly – má být až o 17 % úspornější, než předchůdce. Turbodiesel 1.4 TDI s výkonem 55 kW má navíc spotřebovat pouze 3,1 litru na sto kilometrů.

Co se týče výbavy, tak čekejte možnost automatického brzdění v případě hrozící nehody, rozpoznání únavy řidiče, elektronickou kontrolu tlaku v pneumatikách, systém bezklíčového vstupu Kessy či velkou panoramatickou střechu.

Škoda Fabia Combi bude mít podle dostupných informací o 200 litrů větší zavazadlový prostor než hatchback, očekávejte tedy objem 530 litrů. V základu dostane větší varianta litrový tříválec o výkonu 55 kW. Jak hatchback, tak kombi se chlubí až devatenácti "simply clever" prvky, jaké to však jsou, zatím netušíme.

Ohledně ceny kombi rovněž nemáme jasno, podle našich interních odhadů ceny hatchbacku (od nějakých 245.000 Kč) a očekávaného příplatku 25.000 korun by se kombi mohlo nabízet od zhruba 270.000 Kč.


Ondřej Chamilla
Diskuze (21)
Avatar - Martin911Turbo
25. 9. 2014 12:19
Re: A ANI JEDNA NENÍ ELEKTRICKÁ ...
Tak už Tě konečně odhalili
Psal jsi jak je Tesla bezporuchové auto, tak už máš puntík >:D
[odkaz]
Avatar - WinDiesel
25. 9. 2014 08:12
Re: vánoce
Jejich poslední verze Vánoc je "Fabia není vánoční dárek, který bude po Silvestru vyhozen do popelnice" ..... >:D
Avatar - WinDiesel
25. 9. 2014 08:11
Re: vánoce
HI HI HI
Avatar - WinDiesel
25. 9. 2014 08:10
Re: hype
HI HI HI
Avatar - beibej
24. 9. 2014 23:23
vánoce
Ta červená na poslední fotce je jen nepřesnej render. Podle fotek z kamionu jsou druhé dveře jinak vytvarované. A ty vánoce v létě (na podzim) tu fakt nevidím. :no:
Ibiza combi se mi líbí víc.