Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Problémy s korozí budou Toyotu stát 85 miliard

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
Největší japonská automobilka Toyota Motor se dohodla, že vynaloží až 3,4 miliardy dolarů (téměř 85 miliard Kč) na urovnání hromadné žaloby, kterou podali její američtí zákazníci kvůli údajným problémům s korozí rámů vozidel.

Vyplývá to podle agentury Reuters ze soudních dokumentů.

Urovnání se týká zhruba 1,5 milionu vozů Tacoma, Tundra a Sequoia. Ty jsou podle žaloby nedostatečně chráněny před korozí, která tak může ohrozit jejich strukturální integritu. Právní zástupci žalující strany náklady na výměnu rámů vozidel odhadli na zhruba 3,375 miliardy dolarů, napsala agentura Reuters.

Toyota v rámci dohody o urovnání nepřiznala žádné pochybení. "Chceme, aby měli naši zákazníci s vlastnictvím vozů skvělou zkušenost, takže nás těší vyřešení tohoto sporu způsobem, který je pro ně výhodný a který demonstruje, že stojíme za kvalitou a spolehlivostí svých vozů," uvedla automobilka.

Toyota si v loňském roce udržela vedoucí pozici na světovém automobilovém trhu před německým konkurentem Volkswagen. V letošním prvním pololetí však Volkswagen Toyotu v objemu prodeje předstihl, a to navzdory skandálu kolem manipulací s testy emisí u naftových vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
17. 11. 2016 16:38
Spotřební zboží
Auto je dneska spotřební zboží. Není potřeba a smysl aby ho zdědil syn a pak ještě jeho vnuk, jako ve vašem mládí. Ani by ho nechtěl. To je pryč, stejně jako smysl týhle filozofie. Kdy si myslíte, že všechno vydrží navěky. Taky se nekoukáte na deset starou televizi. A ty co jo, tak je lituju.

Chlapi, to chcete žít věčně?
Fridrich II. Veliký

>:D
16. 11. 2016 08:10
Re: Kvalita
Já ho na svém aurisu TS (04/2014) už měnil. Nebyl zrezlý, ale děsně hlučný, a to už od počátku. Snažil jsem na to upozornit během prvních 2 servisních prohlídek, ale prý je to tak v cajku. Na potřetí v jiném autorizáku už to ale šlo, prý se v něm uvolnila nějaká přepážka.
15. 11. 2016 20:46
Re: Kvalita
Tak mě na Ravce vydržel výfuk taky 8 let. Na Camry mi vydržel 10 let a při prodeji byl jen lehce orezlý. Na Aurisu (Jap.výroba) je po 10 letech stále OK. Uvidím co vydrží na novém Aurisu TS (6/2016).
15. 11. 2016 10:49
Re: Kvalita
Jo to já nechci VW nijak obhajovat. Na to jaký dělaly odolný kastle před 10-20 lety je to teď ostuda. Pořád to asi není taková bída jako Toyota nebo Mazda, ale zřejmě je chtějí v téhle podprůměrnosti taky dohonit.
15. 11. 2016 10:45
Re: Kvalita
v prípade, že máš bežné auto, ktorého sa predáva na tony, tak aj jazdený motor zoženieš za zmysluplné peniaze ;-)