Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej vozů ve Francii a ve Španělsku v červnu dál klesal

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Prodej vozů ve Francie a ve Španělsku v červnu opět klesal. Propad byl však o něco pomalejší než v předešlém měsíci.

Prodej aut ve Francii v červnu meziročně klesl o devět procent a oproti květnovému meziročnímu tempu poklesu 10,3 procenta tak mírně zpomalil. Za prvních šest měsíců roku se však prodej vozů ve Francii propadl o více než 11 procent. CCFA předpokládá, že propad se pravděpodobně přibližuje svému dnu, a ponechala beze změn svůj výhled pro letošní rok. Nadále předpokládá, že prodej za celý rok klesne o osm procent.

Ve Španělsku se prodej vozů minulý měsíc v meziročním srovnání propadl o 0,7 procenta a ve srovnání s květnovým údajem 2,6 procenta zpomalil. Vládní program subvencí pomáhá prodeji vozů jednotlivým zákazníkům. Prodej společnostem ale podle místního sdružení automobilového průmyslu Anfac dál vázl a klesl o 24,4 procenta.

Na úrovni celé EU se automobilový trh v květnu vrátil k poklesu poté, co v dubnu zaznamenal první nárůst od konce roku 2011. Podle Evropského sdružení výrobců automobilů se prodej nových osobních automobilů v EU v květnu meziročně snížil o téměř šest procent. Byl to nejslabší květnový výsledek za posledních 20 let.

ČTK

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)