Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První obchod „Mercedes me“ otevřen v Hamburku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Automobilka Mercedes-Benz rozjíždí svou síť svých nových značkových obchodů, jejichž prostřednictvím se chce přiblížit stávajícím i novým zákazníkům.

Mercedes-Benz o svých plánech na vznik sítě nových značkových obchodů „Mercedes me“ poprvé informoval na letošním březnovém autosalonu v Ženevě. Nyní otevřel první z nich, který je umístěn v Hamburku.

Podniky sítě „Mercedes me“ mají být umístěny v centrech světových metropolí a na rozdíl od showroomů v nich zákazníci nenarazí na vyrovnané řady nových modelů. Podle Mercedes-Benzu představují zcela nový standard pro individuální zákaznický servis a zároveň vhodně doplňovat klasické showroomy.

První prodejna umístěná v Hamburku, naznačující podobu následujících, má rozlohu 550 m2 a je rozdělena na tři hlavní zóny. Největší z nich s podlahovou plochou 350 m2 představují restaurace se salónkem, v nichž mají být prováděny prezentace vozů Mercedes-Benz a mimo ně zde mohou probíhat i různé společenské a kulturní akce.

Další prostor je zaměřen na soukromé projednávání obchodních záležitostí a zákazníci zde mají možnost si v klidu za pomoci prodejce nakonfigurovat svůj budoucí vůz přesně podle svých představ.

Poslední z trojice zón pak nabízí řadu multimediálních zařízení od tabletů přes velké plazmové obrazovky až po dotykové displeje. Díky nim mají mít návštěvníci možnost si sami prohlédnout a detailně prozkoumat, kterýkoliv z modelů značky Mercedes-Benz.

První prodejna sítě „Mercedes me“ v Hamburku zahájila svůj provoz 6. června 2014, ale slavnostní otevření má proběhnout až 14. června a jeho součástí má být i výstava díla fotografa Olafa Heineho.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - C30AMG
9. 6. 2014 09:16
Apple
Nejen, že Apple pronikl do palubního systému Mercedesu, ale i do způsobu, jak chtějí prodávat. Prostě více zážitku se značkou, méně železa - aut. Je krásné si vše osahat (kůži, materiály) a nebýt tlačený do kopě ziskuchtivým prodejcem. Ale vzhledem k tomu, že MB kupuji zásadně z druhé ruky, aby ten první milion zaplatil někdo jiný, tak se do Mercedes me podívám jen kvůli zajímavosti.
Avatar - Magister
9. 6. 2014 06:46
Re: Paráda!
Určitě, osobně mi to přijde zajímavé. Rád bych něco takového viděl, je to zase jiná kultura prodeje.
Avatar - dock37
8. 6. 2014 22:54
Paráda!
Fakt je to paráda,ale ak mám len Seat Leon,tak si kúpim,len Leona a to bez toho či som v takej parádnej kafetérii.Ale myslím si,že to asi majú dobre zrátané! ;-)

Avatar - Inferius
8. 6. 2014 18:13
Mercedes
No ten "obchod" nevypadá špatně :-) Tak pár mega s sebou a může se vyrazit na nákupy ;-)