Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PSA Peugeot Citroën chystá nové SUV

Ondřej Láník
Diskuze (11)
Koncern PSA Peugeot Citroën by rád využil zkušenosti a kapacity Mitsubishi Motors v oblasti terénních automobilů. Představitelé obou společností podepsali minulý týden smlouvu o budoucí spolupráci. Auto poprvé vyjede na evropskou silnici v roce 2007.

Představitelé koncernů Mitsubishi a PSA Peugeot Citroën podepsali minulý týden smlouvu o budoucí spolupráci v oblasti vývoje a výroby nového SUV. Definitivní dohoda má být uzavřena letos na jaře, automobil s pohonem všech kol by se měl na evropský trh dostat nejdříve v roce 2007. V Japonsku nabídne Mitsubishi toto SUV (následník Outlanderu) ještě letos, ve Spojených státech v roce 2006

Tato dohoda předpokládá, že Mitsubishi poskytne koncernu PSA svou novou platformu a současně zajistí roční výrobu 30 000 vozů v japonském výrobním závodě pro potřeby skupiny PSA Peugeot Citroën.

Peugeot i Citroën budou nabízet nové SUV v v rámci svých výrobních programů. Spekuluje se o názvech Peugeot 7008 nebo 8008 a Citroën C9. Zážehová pohonná jednotka bude pocházet od Mitsubishi Motors (zdvihový objem 2,4 l), vznětovou verzi vybaví PSA pravděpodobně další evoluční verzí motoru 2,2 HDI s filtrem pevných částic.

Mitsubishi Motors z celého projektu získá navýšení objemů výroby, což umožní skupině zvýšit využití výrobních kapacit a zlepšit produktivitu. PSA konečně získá zástupce v rostoucím segmentu lehkých terénních automobilů pro volný čas.

Ondřej Láník
Diskuze (11)