Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Původním škodováckým motorům a převodovkám zvoní hrana

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
Do Škodovek nebudou od dubna dodávány současné „klasické škodovácké“ motory ani převodovky, jejich výroba totiž letos na jaře definitivně skončí.

Do Škodovek nebudou od dubna dodávány současné „klasické škodovácké“ motory ani převodovky, jejich výroba totiž letos na jaře definitivně skončí. Poslední šanci koupit si nové auto značky Škoda s klasickým motorem 1,4 (50 kW) tak budete mít posledního března, našemu serveru to potvrdili zástupci mladoboleslavské automobilky s tím, že tyto motory budou nahrazeny tříválcovými agregáty 1,2/47 kW.

Automobilka Škoda Mladá Boleslav do konce března ukončí také mohutné přeškolování 1.200 zaměstnanců. Ti o svou práci nepřijdou, ale po přeškolení budou vyrábět zbrusu nové agregáty odpovídající konstrukci koncernu VW.

Převodovky pro Škodovku se vyrábí ve Strakonicích, v divizi Auto akciové společnosti ČZ, a také zde se management intenzivně připravuje na ukončení výroby stávajících převodovek a to k poslednímu březnu. O novém výrobním programu zatím informace nejsou.

Celková kapacita obou montážních linek škodovky na výrobu převodovek je 1.400 ks denně – nová převodovka MQ 200 se pro zajímavost montuje také v závodech VW ve Španělsku i Argentině.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)