Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Davida Beckhama vydražen za 24.100 liber

Ondřej Láník
Diskuze (8)
David Beckham prodal šest let starý Range Rover! Trhák posledních 10 dnů na ebay.com nakonec přinesl méně než se očekávalo, ale ani více než 24 tisíc liber není k zahození…

David Beckham prodal šest let starý Range Rover! Trhák posledních 10 dnů na ebay.com nakonec přinesl méně než se očekávalo, ale ani více než 24 tisíc liber není k zahození…

16. dubna byla odstartována aukce na ebay.com, ve které se dražil výkonný a luxusní Range Rover 4.6 HSE. Na tom by nebylo nic zase tak neobvyklého, kdyby nebyl jako první majitel v technickém průkazu zapsán slavný fotbalista a mediální hvězda David Beckham. Vyvolávací cena 1 GBP se během prvního dne dražby vyšplhala ke 20 tisícům liber, ale pak již příhozy nebyly tak výrazné. Poslední platné zvýšení ceny (47. v pořadí) proběhlo 19. dubna celý týden před ukončením dražby! Nepomohla ani další medializace draženého exponátu. Firma TLC Logistics, která Beckhama v dražbě zastupovala, pro Sunday Times uvedla, že cena by se klidně mohla vyšplhat přes 65 tisíc liber, což byla pořizovací cena nového vozu. Nakonec však bylo vozidlo prodáno včera v poledne za 24.100 liber.

A copak si šťastný majitel za více než milion korun z Beckhamovy garáže odveze? Range Rover 4.6 HSE poprvé do provozu přihlášený v roce 1998, najeto 95000 mil, nebouraný, prostě „krasavec“. Automobil byl postavený oddělením Land Rover Special Vehicle pro Beckhama na zakázku. Veškerou dostupnou luxusní výbavu Land Roveru doplňuje navigační systém CARiN s barevnou obrazovkou a audio soustava Harman Kardon.

S automobilem si kupujete také jeho historii. V dodávce jsou samozřejmě všechny běžné doklady, kupní smlouva a faktura, servisní knížka, ale také dokumentace „mediální historie“ slavné rodiny a jejich černého rodinného Range. Fotografie a televizní záběry dvojice David Beckham a Victoria Beckham patří v Británii k nejsledovanějším a na mnoha z nich je také tento automobil. Na zadním sedadle Range Roveru se také poprvé vezl první potomek Beckhamových z porodnice. No nekupte to.

Ondřej Láník
Diskuze (8)