Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Evoque Autobiography Dynamic: Ostré SUV má 210 kW

Michal Fokt
Diskuze (1)
Britský specialista na SUV představuje novou luxusně-sportovní verzi lifestylového modelu Evoque. Výkonný crossover má z přeplňovaného benzinového dvoulitru 285 koní a 400 N.m.

Land Rover chystá do Ženevy novou verzi svého veleúspěšného crossoveru Evoque. Jmenuje se Evoque Autobiography Dynamic, což víceméně prozrazuje její zaměření. Jak známo, výbava Autobiography má u britské značky patřičný punc exkluzivní specifiakce a přídomek Dynamic zase napovídá něco o tom, že se v dlouhym táhlym nezadýchá.

O to druhé se postará benzinový dvoulitrový čtyřválec, naladěný díky novému turbu a sportovnímu výfuku na výkon 210 kW (285 k) a točivý moment 400 N.m, zkombinovaný s devítistupňovou automatickou převodovkou ZF. Ta mu umožňuje zrychlit z nuly na stovku za 7,1 s a jet maximální rychlostí 225 km/h, což je elektronicky nastavený strop odpovídající 140 mph. Autobiography Dynamic tak jasně deklasuje doposud nejvýkonnější verzi Si4, která má "jen 177 kW, 340 N.m, stovku za 7,6 s a jede 217 km/h.

Je jasné, že nezůstalo jen u výkonu, Evoque dostal také přepracovaný podvozek s pozměněnou geometrií, tužší pružiny a jinou charakteristiku adaptivních tlumičů, ale také třeba větší přední brzdy s kotouči o průměru 350 mm, ukrývajícími se za 20" kovanými koly.

Nový lak Phoenix orange, určený speciálně pro Autobiography Dynamic, můžete, ale nemusíte chtít, v každém případě ale dostanete šedá kola a doplňky karoserie v odstínu Santorini Black. V interiéru můžete vybírat ze čtyř barevných kombinací a k dispozici je nejnovější infotainmentový systém InControl. Auto si v celé jeho (bezpochyby oranžové) kráse budete moci prohlédnout na ženevském autosalonu.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2014 08:38
vzbura strojov
to auticko stale vyzera akoby prislo z buducnosti a je 20 rokov pred ostatnymi , neskutona nadhera [odkaz] to je na posratie :yes: fakticky to mozu v tejto podobe vyrabat dalsich 30 rokov a stale bude vyzerat moderne :yes: ten naskok dizajnu voci konkurencii je neskutocny , takych aut je dnes malo ... mnohe auta potrebuju aspon 25 rokov na to aby sa stali legendy a musia vyrobit aspon 5 generacii ale to nie je pripad RR evoque , ten prisiel z buducnosti a jasne ukazal vsetkym ako spravit legendu za 2 roky :yes: neskutocne auto ... par kuskov ciernych vidim takmer kazdy den a je to na posratie , zeriem to auto [odkaz] :yes: