Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Clio se jako první dočká úprav od nové luxusní divize Initiale Paris

David Bureš
Diskuze (33)
Francouzský výrobce chce novou značkou v budoucnu konkurovat švédskému Volvu.

Renault by na nadcházejícím pařížském autosalonu měl představit čtvrtou generaci Clia v luxusním provedení Initiale Paris. Tato značka ve své první fázi nabídne úpravu stávajících Renaultů, později přibudou i samostatné modely.

Clio Initiale Paris má nabídnout luxusně vybavený interiér nebo speciální úpravy vzhledu. Ty mají zahrnovat specifické barvy karoserie, speciální design kol nebo chromované lišty. Podobná vylepšení má přivézt i konkurenční Peugeot 208 XY.

Zatím není jasné, kolik bude Clio Initiale Paris stát a kdy se začne prodávat. Tyto informace bychom se však měli dozvědět při premiéře auta na letošní Mondial de l'Automobile.

Podle plánů Renaultu se nabídka designových úprav Initiale Paris v první fázi rozroste na čtyři až pět modelů značky. Mezi nimi se má objevit i budoucí generace MPV Espace.

Poté Initiale Paris nabídne samostatné modely, podobně jako řada DS (Different Spirit) konkurenčního Citroënu.

„Už máme tým designérů a inženýrů pracujících na spuštění značky Initiale Paris," řekl Carlos Tavares, provozní ředitel Renaultu, v rozhovoru pro francouzské noviny La Tribune. „Cílíme na Volvo, ne na Mercedes-Benz a BMW," dodal Tavares.

Vedle projektu Initiale Paris Renault pracuje také na oživení značky Alpina. Sériový vůz s logem této slavné značky má dorazit v roce 2015, nebo o rok později. Práce na obnovení Alpiny už naznačil letošní koncept Renault Alpine A110-50.

David Bureš
Diskuze (33)
25. 9. 2012 22:53
Re: Tak tohle mě fakt dostalo...
Ok, ale proč teda ve Francii prodávají Dacie, když to je vyloženě značka Renaultu pro rozvojové trhy a snižuje dražším a maržovějším Renaultům prodejní čísla?
Avatar - PeterLuk
24. 9. 2012 23:11
Re: Tak tohle mě fakt dostalo...
Hej, ten predok samotný sa mi zdá mohutný a ťažkopádny, ináč je to ale celkom pekné auto. A taký predok má dostať aj Fluénce!
Avatar - PeterLuk
24. 9. 2012 23:09
Re: Tak tohle mě fakt dostalo...
To som nevedel...
Avatar - eliot
24. 9. 2012 22:03
Re: Tak tohle mě fakt dostalo...
To velký logo se mi tam zdá příšerný. >:D
24. 9. 2012 21:59
Re: Tak tohle mě fakt dostalo...
No jsem zvědav >:D