Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle je nový Renault Clio. První fotky unikly ještě před premiérou

David Bureš
Diskuze (48)
Exteriér nového Clia prošel ve srovnání s předchůdcem pouze decentními úpravami. Základní koncepce designu zůstala zachována.

Renault tento týden začal odhalovat svoji horkou novinku, novou generaci svého nejprodávanějšího vozu v Evropě, malého modelu Clio. Ještě před kompletním odhalením však na internet unikly fotografie vozu ze všech stran, a tak ještě před oficiální premiérou víme, jak bude tato novinka vypadat.

Vzhled auta naznačil již zmenšený model od firmy Ixo, přičemž nyní uniklé fotografie reálnost malého modelu potvrdily. Pátá generace Clia se ve srovnání s předchůdcem zvenku změnila jen lehce, v tomto ohledu připomíná spíše facelift než novou generaci.

Video se připravuje ...

Příď zdobí nové světlomety ve stylu větších modelů značky, což znamená protažené „kly“ diod denního svícení. Světla však nadále navazují na masku, jíž dominuje výrazné logo Renaultu.

Zboku je silueta prakticky totožná s předchůdcem, vozu zůstaly i kliky zadních dveří ukryté v C-sloupcích. Clio bude tentokrát už dostupné jen jako pětidveřový hatchback. Po třídveřovém provedení se rozloučí i kombík Clio Grandtour.

Ani záď není nějakou revolucí. Koncová světla jsou větší než dosud, na víku zavazadelníku však nadále zůstává nápis Clio a velký znak výrobce.

Naopak dříve oficiálně zveřejněné fotografie interiéru dokazují, že kabina se promění výrazně. Zcela nové koncepci dominuje vertikálně orientovaný displej nového multimediálního systému Easy Link s úhlopříčkou až 9,3 palce. Nadchnou i kvalitnější materiály, Renault slibuje i více vnitřního prostoru.

Z hlediska motorů se můžeme těšit na již představený čtyřválec 1.3 TCe, který údajně doplní nový tříválec 1.0 TCe, náhrada za dosavadní 0.9 TCe. K dispozici má být též turbodiesel a hybrid, naopak s elektrickou variantou se nepočítá. V kategorii malých aut Renault nadále počítá se samostatně stojícím elektromobilem Zoe, jehož nová generace se už též pomalu blíží.

Pátá generace Renaultu Clio bude veřejnosti poprvé ukázána v březnu na letošním ženevském autosalonu. Start prodeje na českém trhu je naplánován na září.

David Bureš
Diskuze (48)

Doporučujeme

Avatar - Ronault.
30. 1. 2019 14:36
Re: Prostě hezké auto
Kurnik, to já už za stejnou dobu měnil na Renaultu jednu žárovku, inu je méně spolehlivější >:D
29. 1. 2019 18:14
Nejhezčí auto v segmentu
Takl po zastavení výroby Punta je nové Clio jasně nejhezčí malý hatchback na trhu. :-) S největší pravděpodobností ale nový malý renaultík nenabídne tak velkorysý vnitřní prostor. :-O
Avatar - xxc
29. 1. 2019 16:44
Re: Facelift (?)
Ziadny facelift to nie je, je to nove auto.
Avatar - xxc
29. 1. 2019 16:43
Re: Facelift (?)
Nechapem, co je nejasne, ked to ma byt uplne nova platforma a konstrukcia. Spolu s novym Juke a Capturom a pod. Ze vyzera podobne, neznamena, ze to bude facelift.
Avatar - Ozzman
29. 1. 2019 14:25
Re: Prostě hezké auto
To je fakt, ještě by mu venku oschlo >:D