Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Mégane GrandCoupé Classic: Za cenu od...

Jan Mička
Diskuze (18)
Grafik X-Tomi zasednul k počítači a vytvořil nejlevnější možnou variantu Renaltu Mégane GrandCoupé. Má černé nárazníky a jednoduchá plechová kola.

Příchodem třetí karosářské varianty současné generace modelu Mégane francouzská automobilka nešokovala tolik, jako jeho označením pro český trh. Přestože jde o sedan s klasickou tříprostorovou karoserií a zavazadelníkem o objemu 508 litrů, dostal název GrandCoupé, který v řadě motoristických nadšenců evokuje automobily BMW. Tak či tak jde ale z mého pohledu o designově velice povedené auto, které si odbude premiéru už zanedlouho v Paříži a na našem trhu se objeví koncem roku.

Renault pochopitelně pro první várku fotek zvolil plně vybavený exemplář na krásných kolech a s prosklenou střechou, grafik X-Tomi ale všechny tyto prvky „vyhodil“ a vytvořil verzi z opačného konce nabídky. Jmenuje se Classic, má nelakované nárazníky, kliky dveří a kryty vnějších zpětných zrcátek, a stojí na malých plechových kolech. Vůz se bude vyrábět v Turecku, kde je hlad po sedanech obrovský, je ale téměř jisté, že podobná verze za „cenu od…“ nikdy nevznikne.

Produkční vůz se u nás bude nabízet s dvojicí zážehových (atmosférický SCe 115 s manuálem a přeplňovaný TCe 130 s převodovkou EDC) a trojicí vznětových agregátů (dCi 90 manuál, dCi 110 manuál a EDC, dCi 130 manuál), přeplňovaná „jedna-šestka“ TCe se 151 kilowatty ale chybí a s ní i verze GT, která by tento motor jako jediná měla. Ani to ale není pro X-Tomiho problém - navrhnul si vlastní „gétéčko“ podle předlohy v současnosti prodávaného hatchbacku a výsledek rozhodně nevypadá zle!

Už v době představení nového Renaultu Mégane jsme věděli, že automobilka nepočítá s třídveřovou variantou a kabrioletem, protože jednoduše nejsou tolik v kurzu. Otevřená verze ale zase chyběla grafikovi se pseudonymem Theophilus Chin, který na svém blogu zveřejnil dva její snímky. A jedno se musí nechat – kdyby vůz jednoho dne vstoupil do prodeje v této podobě a za zajímavou cenu, zřejmě by se po něm zaprášilo. Konečně nemá obrovský zadek a vypadá velmi atraktivně!

Jan Mička
Diskuze (18)
25. 7. 2016 21:43
Meggye
Jo vzpomínky na ne vůbec špatné auto koupený jako ojetý. Hned první jízda do Humenného naprosto super, tehdy dobrá kára. třeba se nechám přesvědčit ojetinou zase. Nový to za ty peníze nedám. Trojletej megan dávno dobrej.
Avatar - woody-alien
25. 7. 2016 10:32
Re: co takhle namalovat černý nárazníky superbu?
Jo, dobrá myšlenka to je. A takovýmu Thomasinovi by měli každý auto (včetně zcela nesportovních) prodávat už vykuchaný. >:-[]

Avatar - Emel
25. 7. 2016 09:44
Re: co takhle namalovat černý nárazníky superbu?
RC je zajímavá myšlenka, z japonského tunerského pohledu. Z mého pohledu tam měli nechat samosvor.
Avatar - grifith
25. 7. 2016 06:19
Re: Horší než ta malůvka je
Ty nejsi obyčejný člověk, ty jsi neskutečný GrandPako :yes:
Avatar - Ada je zase tady
25. 7. 2016 01:30
Re: Horší než ta malůvka je
To není obyčejný sedan nižší kvality, to je sedan nižší rendlíkovské kvality! :no: