Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Sandero Stepway Tweed: Do terénu stylově

David Bureš
Diskuze (0)
První generace Sandera v některých koutech světa ještě nekončí. Její životní dráhu se pokusí prodloužit nová verze.

Automobily s terénním vzhledem jsou nejen na evropských trzích mezi zákazníky oblíbené. Automobilky proto staví čím dál více vozů s designovými prvky terénních aut. Mezi ně patří i Renault Sandero ve verzi Stepway Tweed, který se v létě začne prodávat na brazilském trhu.

Sandero Stepway u nás známe se znaky Dacie, na mimoevropských trzích je ale prodáván s logy mateřského Renaultu. Zatímco na starém kontinentu je od roku 2012 nabízena druhá generace Sandera Stepway, v Brazílii se po boku druhé generace sedanu Logan stále prodává minulá generace Sandera.

Právě na základech dřívějšího Sandera je novinka postavena. Oproti běžnému zvýšenému hatchbacku Sandero Stepway nabízí nová varianta Tweed více stylu v podobě černých detailů karoserie. Mezi ně patří ochrana předního nárazníku, střešní ližiny nebo kola, přičemž hlavní světlomety jsou zatmavené. Černá vládne také interiéru, zde ji doplňují bílé prvky na sedačkách nebo výplních dveří.

Nabídka motorů se omezuje na 1.6 Hi-Flex ve dvou výkonových verzích, který je v obou případech schopný spalovat benzin i etanol. Ten je v Brazílii velice oblíbeným palivem.

Slabší jednotka je kombinována s pětistupňovým manuálem, při natankování benzinu disponuje 72 kW, při natankování etanolu její výkon činí 78 kW. Silnější spolupracuje se čtyřstupňovým automatem a má 79 kW (benzin), respektive 82 kW (etanol). V obou případech jsou poháněna přední kola, pohon všech kol k dispozici není.

Segment malých zvýšených hatchbacků s oplastovanou karoserií je v Brazílii poměrně nabitý. Volkswagen je zde zastoupen modelem CrossFox, Hyundai nabízí HB20X, Toyota zase Etios Cross.

David Bureš
Diskuze (0)