Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks na veletrhu Intermat

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Francouzská značka Renault Trucks představní na veletrhu Intermat novinky své stavební řady.

Mezinárodní veletrh stavebních materiálů a techniky Intermat se bude konat od 20. do 25. dubna letošního roku v Paříži – Nord Villepinte. Společnost Renault Trucks zde na svém stánku představí širokou paletu vozidel stavebních řad C i K a dále bude prezentovat nové konfigurace těchto modelových řad a s nimi spojenou nabídku služeb.

K vidění bude Renault Trucks C 8x4 XLOAD s nástavbou domíchávač betonu. Model C XLOAD byl předmětem studie, jejímž cílem je snížení hmotnosti podvozkové části nezatíženého vozidla, pro zvýšení nosnosti.

Dalším zástupcem francouzského výrobce se stane model C 8x4*4 Tridem, který se díky čtvrté řiditelné nápravě může pochlubit zmenšeným poloměrem zatáčení o 90 cm a výrazně lepší ovladatelností.

Podle Renault Trucks je tento model vhodný pro montáž nástaveb umístěných na zadní části převisu vozidla jakými jsou například hydraulické jeřáby, nosiče kontejnerů, hydraulické ruky nebo tlakové kanalizační jednotky.

Pro obory spojené s těžbou a dopravou v lomech je určen model K 8x4 Xtrem se zesíleným podvozkem a novou robustní robotizovanou převodovkou Optidriver Xtrem, která byla vyvinuta pro provoz v náročných podmínkách.

Renault Trucks K Xtrem je vybaven 24 palcovými koly, která jsou homologována pro provoz na silničních komunikacích. Tato verze zvyšuje u modelu K užitečné zatížení a úroveň průchodnosti terénem díky větší světlé výšce a vyšším nájezdovým úhlům vpředu a vzadu.

Modelovou řadu K bude na stánku Renault Trucks během veletrhu Intemat zastupovat rovněž tahač s konfigurací podvozku 6x4.

Dalším vystaveným modelem na stánku bude Renault Trucks C 6x4 OptiTrack s dočasným pohonem přední nápravy prostřednictvím dvojice hydraulických motorů integrovaných do nábojů předních kol.

Na Intermatu bude dále k vidění C cab 2,3 m 6x4 vozidlo, které odpovídá na požadavky dopravců zajišťujících zásobování staveb a dodávky materiálů v městském a příměstském prostředí. Model je sériově vybaven robotizovanou převodovkou Optidriver. Snížená výška a šířka jeho kabiny usnadňuje řidiči manévrovatelnost a také časté nastupování a vystupování z vozidla.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)