Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks řady T pro Signatech-Alpine Team

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Několik týdnů před slavnou čtyřiadvacetihodinovkou v Le Mans převzal Signatech-Alpine Team od společnosti Renault Trucks trojici tahačů řady T.

Předáním trojice vozidel Renault Trucks řady T v barvách Signatech-Alpine Team je počátkem první etapy partnerství mezi výrobcem užitkových vozidel francouzské značky a závodním týmem, obnovujícímu slávu značky Alpine ve vytrvalostních závodech.

Renault Trucks dodal závodnímu týmu pro jeho potřeby tři tahače, které představují v podstatě špičku v rámci modelové řady T. Vozidla disponují komfortně zařízenou kabinou High Sleeper Cab s vnitřním výškou 2,05 m a lůžky pro odpočinek posádky.

Dva z trojice tahačů v konfigurací podvozku 4x2 jsou vybaveny přeplňovanými vznětovými šestiválci DTI 13 Euro 6, poskytujícími z objemu třinácti litrů maximální výkon 383 kW (520 k) a točivý moment 2550 N.m. Třetí tahač pak disponuje motorem DTI 13 Euro 6 o výkonu 353 kW (480 k) a točivým momentem 2400 N.m.

Všechna tři vozidla jsou vybavena robotizovanou dvanáctistupňovou převodovkou Optidriver. Dva výkonnější tahače disponují hydraulickým retardérem Voith, zatímco v třetím vozidle je použit Optibrake.

Součástí výbavy vozidel je pak i sada Fuel Eco, umožňující snížení spotřeby paliva až o 4 %, do níž patří systém eco cruise control s režimem Optiroll, vypnutelný kompresor vzduchu, čerpadlo řízení s proměnným průtokem a automatické zastavení motoru. Součástí výbavy je i systém výstrahy při opuštění jízdního pruhu, adaptivní tempomat a systém Optifleet.

Tahače Renault Trucks T 520 spolu s aerodynamicky optimalizovanými návěsy budou zajišťovat nejen přepravu závodních vozů Signatech Alpine v rámci série vytrvalostních závodů šampionátu FIA WEC a 24 hodin Le Mans, ale i náhradních dílů a dalšího vybavení.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)