Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks řady T pro Renault Sport Formula One Team

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Pro závodní stáj Renault Sport Formula One Team byla připravena flotila tahačů Renault Trucks, jejichž úkolem je přepravovat zázemí a vybavení týmu mezi jednotlivými podniky Formule 1.

Renault na konci loňského roku oficiálně potvrdil svůj návrat do Formule 1 a začátkem února odhalil své nové monoposty R.S.16, jejichž dopravu mezi jednotlivými evropskými Velkými Cenami zajistí tahače Renault Trucks T 520 High.

Aktivity značky Renault ve Formuli 1 podporuje společnost Renault Trucks již více než patnáct let a pro letošní sezónu jí poskytne v podstatě špičku v rámci modelové řady T. Vozidla disponují komfortně zařízenou kabinou High Sleeper Cab s vnitřním výškou 2,05 m a lůžky pro odpočinek posádky.

Tahače s konfigurací podvozku 4x2 jsou vybaveny motory DTI 13 Euro 6, poskytujícími z objemu třinácti litrů maximální výkon 383 kW (520 k) a točivý moment 2550 N.m. Robotizovaná dvanáctistupňová převodovka Optidriver má být zárukou pro snadné řazení a motorová brzda Optibrake+ a hydraulický retardér Voith pak usnadní brzdění.

Součástí výbavy vozidel je pak i sada Fuel Eco, umožňující snížení spotřeby paliva až o 4 %, do níž patří systém eco cruise control s režimem Optiroll, vypnutelný kompresor vzduchu, čerpadlo řízení s proměnným průtokem a automatické zastavení motoru. Součástí výbavy je i systém výstrahy při opuštění jízdního pruhu, adaptivní tempomat a systém Optifleet.

Tahače Renault Trucks T 520 spolu se aerodynamicky optimalizovanými návěsy budou zajišťovat nejen přepravu monopostů, ale i náhradních dílů a dalšího vybavení, které je nezbytné pro hladké fungování závodní stáje během Velké Ceny Formule 1.

Fanoušci Formule 1 mohou vidět tato vozidla v nové žluto-zlaté barvě závodní stáje Renault Sport Formula One team během Velké Ceny Španělska v Barceloně, která se v polovině května stane první evropskou zastávkou letošní sezóny.

Renault pak bude v letošním roce využívat vozidla Renault Trucks řady T vedle Formule 1 i pro své další soutěžní aktivity jimiž jsou série Renault Sport a Formula E.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)