Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Phantom: Nástupce se dočkáme nejdřív v roce 2020

Jan Mička
Diskuze (15)
Rolls-Royce Phantom je s námi už deset let. Minimálně dalších sedm si na jeho nástupce ještě počkáme.

Rolls-Royce Phantom, nejluxusnější model britské automobilky, vyjel na silnice v roce 2003. Konzervativně smýšlející výrobce vozu dopřál facelift teprve loni, rozsáhlejších změn v designu jsme se však nedočkali. Nejnovější informace navíc hovoří, že ani v příštích sedmi letech tomu tak nebude. Serveru Leftlanenews.com to prozradil Richard Carter, šéf komunikace značky.

Loňská modernizace se dotkla hlavně přední části, kde se objevily diodové pásy pro denní svícení. Vylepšena byla osmistupňová automatická převodovka, zcela nový je zadní diferenciál. To jsou však podle současných zpráv jediné změny, kterých se v životním cyklu Phantomu dočkáme. Bavíme se přitom o všech karosářských variantách, verzi kupé a kabriolet nevyjímaje. Prozatím se proslýchá, že nástupce Phantomu vyjede na modernizované platformě BMW 7, stejně jako menší sourozenec Ghost.

Srovnáme-li podobnou situace s konvenčními vozy, které denně potkáváme na silnicích, cítíme značné rozdíly. První generace Škody Octavia se prodávala osm let, Fabia na tom byla naprosto stejně. Je ale třeba si uvědomit, v jakých sférách se vozy pohybují. Když už někdo utratí 350.000 euro za exkluzivní limuzínu, nechce, aby za pár let nebyla aktuální. Stejným pravidlem se řídí také prémiové značky, které sice facelifty modelů provádějí dříve, změny jsou však zpravidla pouze evoluční.

Jan Mička
Diskuze (15)
Avatar - Skipper
13. 11. 2013 12:38
Re: No sorry...
Teď nevím - vývoj podvozku Phantomu vychází z E38, nebo E65?
Avatar - R32
13. 11. 2013 08:32
Re: To je mi na Rolls Royce sympatický
Tomu sa hovorí nemôcť si to dovoliť ospravedlňovať slovom nechcem... >:D
Avatar - Chuck Norris
12. 11. 2013 23:58
No sorry...
jako dnes bych si klidně raději koupil prodloužený ghost než phantom... ten čas je tam hodně znát... přecijen phantom vychází technikou už z dnes hodně staré sedmičky... a vymýšlet si nesmysly můžu i v ghostu... trochu mi to smrdí jak to natahujou když značka vydělává a roste ale jestli výměnou za čekání bude nějaká naprosto exclusivní bomba v roce 2020 tak se budu moc těšit na klíčky :-)
Avatar - Chuck Norris
12. 11. 2013 23:55
Re: To je mi na Rolls Royce sympatický
ale okomentovat si to musíš >:D
Avatar - Egi
12. 11. 2013 19:02
Re: To je mi na Rolls Royce sympatický
když ho nechcete, tak si ho nekupujte. Nám je to ze srdce jedno, v čem budete jezdit.